Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial de selecció de direccions i d’accés a la FP

El Sindicat ha presentat una sèrie de propostes per a millorar la normativa

dijous 18 gener 2024 17:09 h

Aquest matí ha tingut lloc la mesa sobre la convocatòria de selecció de directors i directores de centres educatius públics i d’admissió i accés als cicles de Formació Professional.

Respecte a la selecció de direccions el Sindicat ha aprofitat el moment per a continuar demanant una gestió democràtica dels centres en el sentit que ha de ser el centre el que tinga tota la competència per seleccionar la seua direcció, cada quatre anys, i no comissions conformades en part per elements externs al centre.
A més, ha recordat la necessitat de revisar la consolidació del complement, que a hores d’ara és exclusiva per a les direccions, ja que entenem que la resta de membres de l’equip directiu també hauria de tindre la possibilitat de consolidar-lo.
Pel que fa a les comissions de seleccions, STEPV ha demanat que el director o directora que forme part d’aquesta com a vocal siga triat per sorteig públic i no discrecionalment, i que les comissions no puguen constituir-se sense la designació dels membres del claustre i del consell escolar que tenen el dret de formar-ne part.
També s’han esmenat alguns aspectes de caràcter procedimental com l’augment de terminis per a la presentació de documentació, que l’administració facilite el model de reclamació o que la documentació estiga disponible tant en espai físic com virtual.
Quant a les ordres d’admissió d’alumnat i de les proves d’accés als diferents cicles d’FP, no hi ha novetats significatives respecte a altres anys, més enllà de la novetat de la realització de la prova de Tractament de la Informació i Competència Digital, sense que la Conselleria haja explicat encara com certificarà la Competència Digital del professorat. Una altra novetat és l’augment del percentatge d’admissió de l’alumnat provinent d’altres graus de Cicles Formatius, pujant gairebé a la meitat de les places oferides, en aplicació del RD 659/2023, que es concreta en:
- Per al Grau mitjà, accés directe amb el títol de graduat/a en Educació Secundària Obligatòria o amb el títol de Tècnic/a de Grau Bàsic: cuotes del 40% per a cada titulació; l’accés per prova d’accés a cicles de grau mitjà o curs de formació preparatori per a l’accés a cicles de grau mitjà: cuota del 15%; per a l’accés amb el títol de Tècnic o de Tècnic Superior: cuota del 5%.
- Per al Grau superior: accés directe amb el títol de Tècnic/a de Formació Professional o amb el títol de Batxiller: cuotes del 40% i del 45% respectivament; per a l’accés per prova d’accés a cicles de grau superior o curs de formació preparatori per a l’accés a cicles de grau superior: cuota del 10%; per a l’accés amb el títol de Tècnic Superior: cuota del 5%.
La major preocupació apareix en la matrícula en Cicles, ja que ha de regular-se la matrícula de mòduls solts, que suposarà un augment en la burocràcia, que serà el menor dels problemes (i és important). El gran problema serà com es guardarà la matrícula per a cursos complets i mòduls, com vindran els desdoblaments de mòduls sobrematriculats i una infinitat de preguntes que sobre paper sembla molt fàcil però que donarà problemes en la pràctica. Preocupen les noves condicions d’accés als cicles d’especialització, que permetran l’entrada d’alumnat sense titulació requerida sempre que sobren places, prèvia comprovació que aquest alumnat tens les capacitats per a l’accés, segons ha explicat l’administració.
L’administració ha manifestat la seua preocupació per alguns temes, però no ha concretat com donarà solució. Sí ha afegit que, donada la imminent aplicació de la nova llei d’FP és molt possible que hagen de tornar a negociar-se aquestes ordres mésw endavant.
En el torn obert s’ha preguntat per:
- l’aplicació de l’exempció del màster de secundària per a l’accés a places d’Informàtica i Sistemes i Aplicacions Informàtiques, publicada ahir en premsa: la Conselleria ha contestat que està treballant perquè s’aplique la setmana que ve.
- STEPV ha tornat a recordar la problemàtica en les adjudicacions de difícil cobertura respecte a l’accés a les places de Valencià de persones llicenciades en Filologia Catalana, ja que els requisits de titulació són tan amplis que des de setembre cap filòleg ha obtingut plaça. La Conselleria ha contestat que convocarà una comissió de seguiment de l’acord de professorat interí per a tractar aquesta i altres qüestions.
- STEPV també ha traslladat que hi ha centres que encara no han rebut el professorat de suport per atendre l’alumnat acollit d’Ucraïna. La Conselleria ha pres nota i revisaran els centres facilitats.
- Publicació del protocol d’agressions al professorat negociat en juny i dades sobre les darreres agressions: la DG de Personal ha demanat que es trasllade eixa petició a la DG d’Inclusió, que és la competent.
- explicacions sobre la retirada del projecte de CIPFP de Guardamar del Segura, publicada en premsa: respon a una reducció de pressupost per a la construcció de centres integrats. Ens enviaran l’informe tècnic sobre el qual s’ha basat la decisió de no construir aquest centre integrat.
- places de diverses especialitats en diferents centres encara no s’han oferit a les adjudicacions. La DGFP ha pres nota per estudiar-ho.
- impagament de professorat que ha passat de grup A2-A1: ho estan treballant per a agilitzar el pagament.
- Assessories CEFIRES: La Conselleria també ha informat sobre l’impagament a assessories de CEFIRES i està en tràmit que les cobren.
- Concurs de trasllats: encara estan esperant que el Ministeri gestione la simulació acordada però han informat que el 23 de gener pretenen obrir el termini per a sol·licitar places.
- IRPF alumnat FP en pràctiques: També han informat sobre l’abonament de l’IRPF per a l’alumnat en pràctiques: el Ministeri enviarà partides econòmiques a les conselleries d’educació i s’encarregarà la DGFP de la gestió d’aquests recursos i no els centres educatius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR