Condicions laborals

Situació del Professorat Tècnic d’FP

Resumim les diferents situacions en què la LOMLOE i les propostes del Ministeri deixen al professorat tècnic d’FP. Els STES insisteixen al Ministeri en què cal solucionar aquestes situacions

dilluns 26 abril 2021 19:51 h

La LOMLOE planteja la integració del PTFP, cos A2, en el cos A1.

1.- El Ministeri encara no ha regulat el procediment que, des de STEPV i la Confederació d’STES, exigim que es determine aquest curs perquè el més prompte possible es produïsca aquesta integració (com a molt tard per a l’1 de setembre de 2021), per accedir del cos A2 al cos A1. Procediment que al nostre parer hauria de ser un mer tràmit administratiu.
2.- La integració al cos A1 només la podrà fer, segons la LOMLOE, el PTFP amb titulació universitària. Qui no la tinga romandrà en el cos A2 de PTFP, que la LOMLOE ha declarat a extingir. A més, ara el Ministeri proposa suprimir l’Annex VI del RD 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent, on estan recollides les titulacions equivalents a l’efecte de docència, que permet al professorat interí treballar. Si això va endavant, aquest professorat no treballarà més, fet que és totalment innacceptable.
3.- Declarar el cos a extingir significa, a més, que el futur professorat de les especialitats que no tenen una titulació universitària, seran contractats, en el millor dels casos, com a professorat especialista.
4.- Des de STEPV i la Confederació d’STES estem insistint al Ministeri perquè convoque les reunions corresponents per a solucionar totes aquestes qüestions i totes han sigut denegades.
5.- Tant STEPV i la Confederació d’STES han estat reunint-se de manera contínua, des d’abans de l’aprovació d’aquesta Llei,  amb diferents grups parlamentaris per a exposar la problemàtica de totes les casuístiques que existeixen dins del Professorat Tècnic de Formació Professional per buscar les solucions pertinents al conjunt dels col·lectius.

Etiquetat com a

ptfp

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR