Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial d’integració del PTFP al cos de Secundària

El termini per a sol·licitar la integració al cos A1 de secundària està previst que comence en febrer

dijous 19 gener 2023 17:02 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la negociació del procediment d’integració del professorat tècnic d’FP (PTFP), amb titulació universitària, al cos A1 de Secundària, tal i com preveu la LOMLOE i el RD 800/2022 pel qual es regula la integració del PTFP al cos de Secundària.

STEPV convocarà assemblees pròximament per explicar el procediment

Aquest procediment, al qual només pot participar el funcionariat de carrera en actiu, que actualment són 2.523 en el cos a extingir de PTFP, tindrà un termini de 20 dies hàbils per a sol·licitar la integració al cos A1, sempre i quan acrediten que tenen titulació universitària (Grau Universitari, Llicenciatura, Enginyeria, Arquitectura o Diplomatura Universitària, Arquitectura tècnica o Enginyeria tècnica), que es pot consultar en aquest enllaç: https://universidades.sede.gob.es/expedientes/index
La publicació del procediment en el DOGV està prevista per a principis de febrer. La Conselleria té la intenció que el procediment estiga resolt abans de la fi del present curs.
S’exclouen del procediment, segons el RD 800/2022, el professorat jubilat, l’interí i el que haja canviat de cos recentment, que tampoc podran participar per beneficiar-se de l’increment retributiu des del 19 de gener de 2021 que estableix la normativa, el temps que haja prestat serveis com a PTFP des d’aleshores.
En el cas del professorat interí (més de 2.300 persones, és a dir, quasi la meitat de la plantilla de PTFP), una vegada finalitze el procediment d’integració, sí que cobrarà com a secundària si acredita que té titulació universitària, però no es beneficiarà de la retroactivitat a 19 de gener de 2021, encara que hi haja prestat serveis en el cos.
STEPV ha proposat que, mentre es vaja aplicant i resolent el procediment d’integració a secundària, la Conselleria negocie amb els sindicats una altra normativa per tal d’equiparar salarialment tot el professorat que es queda exclòs d’aquest procediment. Des de fa anys STEPV està defensant aquesta equiparació salarial seguint el principi d’igual treball igual salara. A més, s’evitaria l’allau de reclamacions que es preveu que interposarà el personal exclòs d’aquest procediment.
STEPV convocarà assemblees pròximament per explicar el procediment i aclarir els possibles dubtes que plantege el professorat.

 

Etiquetat com a

ptfp mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR