Mobilitzacions

STEPV dona suport a les mobilitzacions del professorat tècnic d’FP

Dilluns 27 de febrer RED-PTFP ha convocat una concentració a la Conselleria d’Educació a les 12:30h. També s’ha convocat vaga de 4 hores durant eixa jornada

dimarts 21 febrer 2023 17:27 h

La modificació de la legislació que regula la Formació Professional, tant la LOMLOE com la Llei d’FP, han deixat el professorat tècnic d’FP (PTFP) sense titulació universitària relegats a un segon terme, malgrat ser peça clau en el desenvolupament de la docència en la formació professional.

El Sindicat anima al professorat afectar a secundar la vaga convocada i acudir dilluns 27 de febrer, a les 12:30h a Conselleria

D’una banda, s’han modificat els requisits de titulació per a accedir als processos selectius de 19 especialitats del cos de PTFP que ara passen al cos de secundària. Les persones que no disposen d’una titulació universitària no poden presentar-se als processos selectius i està en perill la seua continuïtat en les borses de treball i, per tant, en la possibilitat de continuar treballant en un futur. Cal tindre en compte que la majoria d’aquest professorat, interí, té una considerable antiguitat en el cos i ara es pot veure condemnat a l’exclusió social.
D’altra banda, el procés d’integració al cos A1 del PTFP, que el sindicat celebra, ha deixat també en la cuneta el professorat que no té aquestes titulacions universitàries i també exclou del cobrament amb efecte retroactiu des del 19 de gener de 2021 el professorat interí i el de recent jubilació, malgrat tindre titulació universitària i estar en actiu en el cos des d’aquesta data.
La configuració que marca la nova legislació en relació als cossos docents que treballen en la formació professional és un despropòsit: tres cossos docents per a unes mateixes condicions de treball: professorat de secundària, professorat a extingir del cos de PTFP i un nou cos d’Especialistes Singulars de la Formació Professional. I cadascú amb condicions laborals diferents. A més, es dona la circumstància que les especialitats del cos a extingir de PTFP i les del nou cos de Sectors Singulars són exactament les mateixes.
Un despropòsit que ja ve denunciant STEPV des dels esborranys de les lleis en què es va anar configurant aquesta diversitat de cossos docents per a les mateixes condicions laborals.
Sobre aquestes qüestions, STEPV ha exigit solucions a la Conselleria d’Educació i al Ministeri d’Educació. El Sindicat ha plantejat a la Conselleria d’Educació una solució al professorat interí de les 19 especialitats que no té titulació universitària i, a més, ha exigit l’aplicació del compromís de la Conselleria perquè la resta del PTFP s’equipare salarialment al cos de secundària.
És per tot això que STEPV dona suport al col·lectiu RED-PTFP que ha convocat mobilitzacions el pròxim dilluns 27 de febrer, a les 12:30h en la Conselleria d’Educació.
El Sindicat anima al professorat afectar a secundar la vaga convocada i acudir dilluns 27 de febrer, a les 12:30h a la Conselleria d’Educació.

Etiquetat com a

ptfp mobilitzacions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR