Condicions laborals

Publicat en el BOE la integració del PTFP amb titulació universitària al cos A1

La Conselleria ha de convocar el procediment per fer efectiva aquesta integració

dijous 06 octubre 2022 10:35 h

El BOE acaba de publicar el Reial Decret pel qual el professorat tècnic d’FP amb titulació universitària es podrà integrar en el cos de Secundària (A1). Tanmateix, en la redacció es veta d’aquesta possibilitat al professorat interí ja que només s’hi podrà integrar “solo podrá participar en la convocatoria que se efectúe por la administración educativa donde tenga su destino definitivo o se encuentre en expectativa de destino”. Aquests condicionants només els compleix el funcionariat de carrera. Tanmateix, STEPV lluitarà perquè també s’integre el professorat interí i en pràctiques (en aquells territoris on n’hi haja) que complisca els requisits.

El Sindicat instarà a la Conselleria d’Educació a accelerar la convocatòria del procediment

Aquest requisits són: estar en possessió de la titulació de Grau universitari, llicenciatura, enginyeria i arquitectura, o equivalent a efectes d’accés a la funció pública docent, o altra equivalent a efectes de docència de les especialitats del cos de Secundària (diplomatura universitària, arquitectura tècnica o enginyeria técnica).
Els efectes d’aquesta integració seran des del 19 de gener de 2021. Després del procediment que ha d’establir la Conselleria d’Educació, en cas de no participar-hi per qualsevol motiu, es podrà sol·licitar fins el 19 de gener de 2026.
Aquesta integració millorarà les condicions laborals i econòmiques d’aquest professorat, que durant molt de temps veia menyspreada la seua relació amb l’administració. Ara bé, per contra, hi haurà tres cossos docents diferents per a fer les mateixes tasques i amb condicions laborals diferents, fet que no té cap sentit. I, si finalment el professorat interí no pot accedir al cos A1 encara que també tinga la titulació universitària requerida, estem davant d’un incompliment flagrant de la Directiva Europea 1999/70/CE, que impedeix la discriminació laboral entre treballadores i treballadors. El govern de l’estat ha menystingut les propostes sindicals en aquest sentit i, fins i tot l’informe del Consell Escolar Estatal que, a proposta de la Confederació d’STES, instava a modificar la redacció per donar cabuda a tot el professorat que complira amb els requisits, per evitar discriminacions.
La integració al cos A1, regulada per la LOMLOE, s’ha retardat més d’un any, fet que ha estat criticat pel col·lectiu i per STEPV reiteradament. El Sindicat instarà a la Conselleria d’Educació a accelerar la convocatòria del procediment perquè es resolga el més prompte possible.
Quan la Conselleria publique el procediment, STEPV convocarà assemblees per tal d’informar al professorat afectat.
Consulta ací el Reial Decret

Etiquetat com a

ptfp integració a1

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR