Reforma educativa

STEPV reclama una solució per al professorat tècnic de FP en la LOMLOE

La proposta de la llei és declarar el cos a extingir i deixar el professorat que no té titulació universitària en un limb
La LOMLOE planteja la incorporació del professorat del cos de professorat tècnic de formació professional (PTFP) al cos de secundària, si té la titulació universitària requerida per a la incorporació a aquest cos.

dimecres 02 desembre 2020 15:45 h

Aquesta mesura soluciona, per al professorat que té aquesta titulació, la discriminació salarial i de drets que pateix actualment, ja que el cos de PTFP és un A2, mentre que el de secundària és un A1, fet que comporta unes retribucions inferiors i una limitació de certs drets respecte al cos de secundària. Ara bé, el professorat tècnic que no disposa de la titulació universitària no pot accedir al cos de secundària i es mantindrà en el cos tècnic, que la llei declara a extingir. Aquest fet, a més, suposa que ningú podrà accedir mai més a aquest cos, ja que les borses de treball no acceptaran més persones i les oposicions que es convocaran a partir d’ara tindran com a requisit una titulació universitària.

Hi ha una sèrie d’especialitats que no disposen d’una titulació universitària

Hi ha una sèrie d’especialitats, com per exemple Estètica, Soldadura, Perruqueria, Manteniment de vehicles, etc., que no disposen d’una titulació universitària i, per tant, les persones que vulguen accedir en un futur a aquest cos sense titulació universitària només podran ser contractades com a professorat especialista, precaritzant així les seues condicions laborals. El personal que ja forma part d’aquest cos (siga interí o funcionari de carrera) i no tinga titulació universitària continuarà optant a places, però o bé obtenen una titulació universitària (que no tindrà a veure amb la seua especialitat perquè no n’hi ha)  per poder passar al cos de secundària, o bé es queden en el cos de PTFP fins que es jubilen.
Per a STEPV, aquesta no és la millor solució per al professorat sense titulació universitària del cos de PTFP ni per a les persones que hi vulguen accedir, ja que no podran mentre no tinguen aquesta titulació i només tindran l’opció de ser professorat especialista.
El Sindicat està traslladant aquesta situació als diferents partits amb representació al Senat i al Congrés dels Diputats per tal que la llei, ara en tràmit parlamentari, no deixe aquest col·lectiu en aquesta situació i es busquen eixides per tal que no passen necessàriament per declarar-los un cos a extingir.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR