Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Sectorial d’FP

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar els currículums de diferents cicles formatius i l’oferta integrada d’FP

Un dels currículums tractats ha estat el de Pedra Natural

dimarts 12 desembre 2023 14:17 h

En concret, s’han tractat els currículums dels cicles de FPB Accés i Conservació en Instal·lacions Esportives; GM Comercialització de Productes Alimentaris, Pedra Natural i Excavacions i Sondejos; GS organització i Control d’Obres de Construccions i Termalisme i Benestar, que hauran d’adaptar-se quan entre en vigor la nova llei d’FP, ja que de moment són currículums no adaptats a la nova llei per donar cobertura a l’alumnat que els està cursant actualment, fins que es desenvolupen els nous currículums adaptats a la nova llei, una qüestió que encara no s’ha produït.

En la intervenció del Sindicat s’ha criticat la falta d’especificació de la titulació del professorat que ha d’impartir els diferents mòduls, ja que es perd qualitat en l’ensenyament i l’esperit fonamental de la FP que és la professionalització.
S’ha sol·licitat que es deixen clars els horaris d’aquells mòduls que necessiten abandonar el centre educatiu per a poder impartir-se i s’exigeix el desdoblament sense condicions de tots aquells mòduls que tenen una perillositat i/o es treballa amb maquinària pesant, així com augment d’hores en determinats mòduls.
És indispensable reforçar l’acció tutorial i no sols en l’FP Bàsica. És fonamental el treball que es realitza i es requereix una formació del professorat i un suport a la tutoria per part de l’Administració.
Totes aquestes aportacions han estat ateses per l’Administració sabent que aquests currículums canviaran amb l’aplicació de la nova Llei.
Respecte a l’oferta integrada, l’Administració ens ha comunicat que la contractació s’haurà de retardar, ja que encara no ha rebut la partida pressupostària corresponent de 8 milions d’euros per part de Labora. STEPV ha sol·licitat informació a l’abast dels centres i el professorat contractat per a aquesta oferta que deixe clara les funcions d’aquest professorat.

En el torn obert de paraula, STEPV, ha sol·licitat la permanència, fins a la seva jubilació, del professorat sense titulació universitària de les 19 especialitats que han passat a Secundària. També la integració en el cos A1 del professorat de Sectors Singulars i, en defecte d’això, el pagament d’un complement salarial com ocorre en altres comunitats. S’insta en aquest cas que l’Administració es pose al dia tant en els pagaments de l’accés al grup A1 i els endarreriments corresponents des del 19 de gener de 2021.
Sobre aquestes qüestions la contestació de la DGFP és que no li correspon tractar aquestes qüestions.
També s’ha traslladat els errors detectats en els requisits d’accés en Difícil Cobertura. L’Administració comenta que treballarà a depurar aquests errors.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR