Meses de negociació

Resum de la Mesa sectorial sobre desdoblaments en FP

STEPV exigeix la negociació ja de la integració del PTFP al cos A1

dijous 17 novembre 2022 13:48 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar els desdoblaments en les cicles d’FP.

Cal recuperar els desdoblaments anteriors a 2011 i ampliar-los en aquelles famílies que ho necessiten

La proposta de la Conselleria continua mantenint les retallades de l’any 2.011 que implica en alguns casos la reducció d’hores fins a un 94%. La falta d’hores de desdoblaments suposa una minva de la qualitat dels ensenyaments i la seguretat del professorat i l’alumnat.
El Sindicat ha reclamat la recuperació dels desdoblaments anteriors a les retallades de 2011 i ha fet arribar a la Direcció General d’FP l’estudi que en el moment va fer el sindicat per recordar que la retallada va comportat la pèrdua de més de la meitat de les hores de desdoblament. Aquesta informació la podeu trobar en aquest enllaç.
A més, cal incrementar o aplicar desdoblaments també per aplicar el plurilingüisme, fet que facilitaria també el seguiment individualitzat de l’alumnat.
STEPV ha criticat que els desdoblaments no arriben a temps, la qual cosa posa en situacions complicades als centres per a elaborar els horaris i sobretot per a cobrir les necessitats de l’alumnat. Els desdoblaments han d’estar resolts al juny del curs anterior, garantint la creació d’horaris i els casos excepcionals, quan ja ha començat el curs, seran coberts en un termini màxim de 5 dies hàbils.
La normativa d’inclusió en FP ha suposat una sobrecàrrega al no disposar el professorat les eines necessàries, ni els Departaments d’Orientació hores per a donar el suport necessari, si afegim la falta d’hores de desdoblaments agreugem l’absència de dedicació per a l’alumnat; pel que es proposa reduir les ràtios, com en altres etapes educatives.
STEPV anima a totes les famílies professionals la redacció d’un informe justificant l’augment de les hores de desdoblament i enviar-lo a la Direcció General de Formació Professional. Igualment, el Sindicat convocarà una assemblea la setmana que ve per a tractar la situació dels desdoblaments i traslladar les peticions dels centres a la Conselleria.
En el torn obert, STEPV ha tornat a exigir la negociació immediata del procediment d’integració del PTFP en el cos A1. El Sindicat també reclama que es complisca amb el compromís de la Conselleria d’equiparar salarialment el professorat que no s’integre en aquest cos, una vegada s’haja produït la integració.
També ha reclamat que els sindicats de la Mesa Sectorial formen part del Consell de la Formació Professional i dels consells territorials. No s’entén perquè han estat exclosos d’aquests organismes, excepte CCOO i UGT.
Finalment, STEPV ha criticat que la setmana que ve no es convoque cap mesa de negociació per la petició d’alguns sindicats de no convocar ja que estem en campanya electoral. Per a STEPV això no és cap motiu per no convocar meses de negociació, ja que per davant del procediment electoral estan les condicions laborals del professorat i la millora de la qualitat de l’educació. A més, com és ja massa habitual, s’està incomplint el calendari de negociació proposat per la pròpia Conselleria, fet que s’ajornarà encara més per la petició d’aquests sindicats.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR