Reforma educativa

El Consell de Ministres aprova el Projecte de Llei d’Ensenyaments Artístics i el Reial decret d’implantació de la nova llei d’FP

Ara cal fer el seguiment del desplegament d’aquestes lleis al País Valencià

La Ministra d'Educació, Pilar Alegria

dimecres 12 abril 2023 08:21 h

Llei d’Ensenyaments Artístics
La LOMLOE va donar un termini de dos anys perquè el govern elaborara la llei, fet que s’ha dut a terme durant els darrers mesos i es va aprovar ahir en el Consell de Ministres. Aquesta era uns norma demandada pel sector des de fa anys, davant els problemes d’encaix d’aquests ensenyaments, especialment dels superiors, en el sistema educatiu.
STEPV hi va participar en la negociació amb el Ministeri d’Educació i va fer una bateria de propostes per millorar-la, que podeu consultar ací.
Ara caldrà estar pendents del desenvolupament de la llei i de la seua aplicació al País Valencià. Mentrestant, STEPV convocarà assemblees per a informar el professorat de la nova llei.

RD d’implantació de la nova FP
D’altra banda, el Consell de Ministres també va aprovar el Reial Decret d’implantació de la nova formació professional, que entra a concretar un grau més la nova llei d’FP, que s’implantarà en quatre cursos a partir del curs 2023/24.
En resum:
- En 2023-2024 començarà a implantar-se de manera gradual la nova oferta formativa. En el cas dels graus A, B i C, aquesta haurà de començar abans de l’1 de setembre del 2023 i es completarà l’1 de gener del 2024. El grau D començarà el curs 2023-24, i es completarà en els dos anys següents, extingint-se paral·lelament els currículums dels cicles actuals. Finalment, cada administració implantarà a partir del curs vinent els graus E que considere; el curs 2024-25 s’implantaran amb caràcter general.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR