El Consell Superior d’Ensenyaments Artístics tracta l’avanprojecte de llei d’ensenyaments artístics

El Ministeri intentarà que la llei es publique durant aquesta legislatura. STES ha tornat a traslladar propostes per a millorar les condicions laborals del professorat i la integració d’aquests ensenyaments en l’espai superior

dilluns 13 març 2023 17:10 h

Avui, 13 de març, arribava al ple del Consell Superior d’Ensenyaments Artístics (CSEA) l’Avantprojecte de Llei d’Ensenyaments Artístics. El Secretari d’Estat d’Educació, José Manuel Bar Cendón, iniciava la sessió amb una exposició del recorregut previ partint del que recollia l’addicional novena de la LOMLOE fins arribar a l’actual proposta de llei.

El Ministeri ha informat que moltes esmenes s’inclouran en el text definitiu de la llei

El Secretari ha volgut agrair les múltiples aportacions que han anat arribant al llarg de les diverses etapes de consulta pública puntualitzant que havien rebut, al voltant de 60 abans de l’elaboració del Documento Base i unes 50 per la redacció de l’avantprojecte. En aquesta darrera fase de consulta pública (del 24 de febrer al 6 de març) el Ministeri ha rebut aportacions de més de 200 entitats, entre elles les de les diferents comunitats autònomes i els sindicats.
Una vegada passe el document pel Consejo Escolar del Estado, previst pel 14 de març, i amb la incorporació de las aportacions i esmenes que el Ministeri considere (segons el mateix Ministeri tenen previst incorporar una gran part de les rebudes) l’avantprojecte tornarà al Consell de Ministres (previsiblement el 28 de març) per desprès continuar el seu camí cap a les Corts Generals amb la idea que l’aprovació final de la Llei tinga lloc a l’actual legislatura.
Al torn obert de paraula, STEs ha reiterat que a l’avantprojecte s’havien deixat de banda l’aspiració d’una part del professorat i del centres que aposta per la integració total a la Universitat i que la creació d’un nou registre de titulacions i centres d’ensenyaments artístics superiors no ajudarà a situar aquests ensenyaments al mateix nivell que els universitaris. D’altra banda, el Sindicat ha plantejat que moltes de les qüestions que queden excessivament indefinides a l’avantprojecte s’haurien de concretar, especialment les relacionades amb les condicions laborals del professorat, els nous cossos docents i les diferents integracions. De la mateixa manera, les qüestions relatives als requisits pedagògics a alguns ensenyaments o qüestions relatives a la gestió i contractació del professorat perfilades a la proposta s’haurien d’acotar i delimitar a la llei amb independència de les futures negociacions i/o desenvolupaments posteriors.
A la intervenció final, i en resposta a las diverses qüestions plantejades pels membres del Consell, el Secretari d’Estat ha manifestat, entre altres coses, estar d’acord amb la necessitat de negociar amb el Ministeri d’Universitats la possibilitat d’utilitzar l’actual Registre Unificat de Centres i Titulacions. Tot i que a la espera d’arribar a eixe acord es crearà el nou registre recollit en l’avantrojecte. Pel que fa a la demanda generalitzada d’incloure una memòria econòmica el Secretari ha reiterat que, igual que ocorre amb moltes altres qüestions excessivament indefinides a l’avantprojecte, tot s’anirà concretant als desenvolupaments reglamentaris i negociacions posteriors entre el Ministeri, les diferents comunitats i els sindicats. En qualsevol cas, el Ministeri segueix amb el full de ruta inicial per tal que la Llei siga aprovada a l’actual legislatura i anima a continuar amb la participació a les posteriors fases de debat parlamentari fins l’aprovació final al Congrés dels Diputats.


Consulta ací les esmenes i aportacions a l’avantprojecte enviades per STEs el 3 de març

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR