Polítiques educatives

El Consell de Ministres dóna llum verda a la futura Llei d’Ensenyaments Artístics

El Projecte de Llei aprovat continuarà el tràmit parlamentari al Congrés dels diputats

dimarts 16 gener 2024 18:41 h

Aquest matí tornava al Consell de Ministres la futura Llei D’ensenyaments Artístics reactivant-se així el procediment que havia quedat aturat amb la dissolució de les Corts. A partir d’ara el text aprovat es traslladarà al Congrés per continuar el seu recorregut legislatiu. STEPV espera que en aquesta etapa es tinguen en compte les esmenes que van ser presentades en el seu moment per la confederació STEs, de la qual STEPV en forma part, que podeu consultar ací.

Des de la confederació STEs continuem instant al Ministeri a la renovació i convocatòria del CSEA

El Projecte de Llei aprovat continua sent molt general i caldran encara tota una sèrie de concrecions i modulacions que aniran evolucionat al tràmit parlamentari i a les posteriors normes, Decrets i ordres de desenvolupament, sobretot per la part que afecta a les condicions laborals i les relatives a la creació de nous cossos i a les seues implementacions, on la preceptiva negociació amb els sindicats serà especialment rellevant. Podeu consultar la nota oficial del Ministeri ací.

Tal i com ja va ocórrer en tota la tramitació de l’avantprojecte i projecte de Llei abans de la seua paralització, una sèrie de col·lectius com ara la conferència de degans de Belles Arts, contraris a la històrica aspiració dels Ensenyaments Artístics Superiors de situar-se plenament en el Espai Europeu d’Ensenyaments Superiors, està tornant a fer afirmacions falses per arribar a errònies conclusions que alguns medis informatius estan difonent. Esperem que totes aquestes qüestions i/o altres no intoxiquen el debat ni dilaten més l’evolució de la publicació de la Llei.

Des de la confederació STEs continuem instant al Ministeri a la renovació i convocatòria del CSEA (Consejo Superior de Enseñanzas Artísticas) de manera paral·lela al debat al Congrés i establirem de nou el contacte amb les diferents representacions polítiques per fer arribar les nostres esmenes i plantejaments.

Etiquetat com a

ensenyaments artístics

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR