Meses de negociació

Informació de la Mesa Sectorial sobre Formació Professional

S’han modificat dos decrets per a regular l’oferta integrada d’FP en IES i la borsa d’experts docents

dijous 27 octubre 2022 12:31 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial per a tractar la modificació de dos decrets (el que regula l’oferta integrada d’FP en IES i el que regula la borsa d’experts docents) per adaptar-los a les necessitats del sistema, segons ha explicat el Director General d’FP.

Quant al primer decret, les modificacions tenen per objectiu “permetre la participació del professorat dels centres docents públics dependents de la conselleria competent en matèria d’Educació en la docència en els mòduls formatius dels certificats professionals”. Quant al segon decret, el que regula la borsa d’experts docents, es pretén donar resposta a l’alta demanda amb la possibilitat que el professorat d’FP pertanyents dels centres on es realitzen els cursos puga participar en la impartició d’aquests cursos.
Aquesta situació que, a priori, podria suposar una sobrecàrrega per al professorat s’ha solucionat per part de l’Administració amb la integració de l’horari dels cursos d’especialització amb l’horari tradicional del professorat, podent-se incloure aquest horari en les desiderates dels centres.
Quant al torn obert, el Sindicat ha plantejat les qüestions següents.
1.- Quan es negociarà la integració A2 a A1?: No pot dir dates encara perquè ho estan parlant amb Personal, però sí que tenen acordat que és un tema que s’ha de dur a mesa com abans millor. STEPV ha exigit que no es demore en el temps com està passant en altres territoris de l’estat i que es negocie ja perquè el Reial Decret ja està publicat.
2.- En quina situació està el desplegament de la llei d’FP? Sabem que s’està treballant en diversos RD: Dimecres que ve hi ha reunió de la comissió de FP estatal per a tractar el RD d’ordenació de la FP amb el Ministeri. Hi ha un altre RD sobre la resta de temes.
3.- Desdoblaments mòduls. S’haurien d’haver negociat a setembre: S’està negociant amb Personal perquè d’ací a una o dues setmanes es negocie una ordre en Mesa.
En acabar la Mesa, el Director General d’FP ha explicat que pròximament se signaran els convenis dels 5 conservatoris municipals que s’integraran a la xarxa de la Generalitat i que es necessitaran almenys 20 docents de les borses de treball de la Conselleria per a cobrir les necessitats dels centres.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR