Condicions laborals

STEs-i exigeix la integració de tot el professorat tècnic d’FP en el cos de Secundària

Actualment, el Professorat tècnic d’FP (PTFP) es troben en un subgrup professional inferior, A2, quan la resta de professorat de secundària està en el subgrup A1. Això repercuteix en diferències notables pel que fa a salari, tot i exercir la mateixa feina amb idèntiques funcions i responsabilitats.

Imatge de la campanya d'STEPV per la equiració del PTFP i pel cos únic

dimecres 04 novembre 2020 16:00 h

Per això, la Confederació STES Intersindical, de la qual forma part STEPV, reclama un compromís amb la millora de les condicions laborals de professorat i la “equiparació plena” dels professors tècnics d’FP dins del col·lectiu docent, ja que hi ha un “desajust salarial discriminatori” respecte a l’professorat de Secundària.
En les properes setmanes, es debatrà al Congrés dels Diputats les esmenes de la futura llei orgànica d’educació (LOMLOE). Sense ser aquesta la Llei Orgànica que desitgem, pot incorporar millores en l’àmbit de les condicions laborals de professorat tècnic de FP. Entre elles, les esmenes 981 i 998 presentades pels Grups Parlamentaris Socialista i Confederal de Unides Podem-A Comú, Podem-Galícia en comú.

Les esmenes intenten solucionar la injustícia que pateixen més de 30.000 docents públics a l’Estat

Els STEs-i compartim la motivació d’aquestes esmenes: “El Cos de professors tècnics de Formació Professional exerceix de fet funcions similars a el de professors de Secundària (...) Es proposa, per això, la reordenació dels cossos amb docència en Formació professional. El text d’aquesta esmena permetrà ordenar els procediments que faciliten la integració dels actuals funcionaris del Cos de professors tècnics de Formació Professional en el Cos de Professors de Secundària. “Aquesta motivació l’hem defensat davant totes les administracions educatives seguint la nostra proposta electoral de “Creació d’un Cos Únic docent”.
Aquestes dues esmenes intenten solucionar la injustícia que pateixen més de 30.000 docents públics a l’Estat, però malauradament la proposta que contempla aquestes esmenes no només no soluciona aquesta injustícia, sinó que genera dubtes en el seu desenvolupament.
Les esmenes plantegen que el cos docent de professors Tècnic d’FP quede com un cos a extingir, mantenint les atribucions docents similars a les actuals. En ell romandria el professorat funcionari de carrera que no reuneixi “els requisits de titulació exigits en la data d’entrada en vigor d’aquesta Llei”. Pel que fa a la resta de professorat, res diu l’esmena, per la qual cosa ens temem que la solució podria ser haver de superar un procés accés a al cos de professors de Secundària que regularien les diferents comunitats autònomes, amb tots els dubtes i inseguretats que aquesta situació ocasionarà als milers docents de el cos de PTFP.
Per tant, les esmenes amb el redactat proposat, generaran gratuïtament una sèrie de problemes que ara no existeixen i innecessaris.
Per tot això, els STEs-i exigim claredat, coherència i determinació als grups parlamentaris per acabar amb la discriminació que pateix el professorat de l’Cos de PTFP, incloent en aquestes esmenes que:

  • Tot el professorat que actualment es troba integrat en el cos de professors tècnics de Formació Professional sigui adscrit directament a el cos de professors d’ensenyament secundari amb els mateixos drets que el cos en què s’integren, amb el consegüent reconeixement laboral, professional i retributiu .
  • Es respecten totes les titulacions declarades equivalents a efectes de docència que estableix l’RD276 / 2007 d’accés a la funció pública docent i, si escau, s’amplien si cal, com, per exemple, als titulats de Cicles Formatius de Grau superior.
  • S’establisquen les mesures correctores necessàries per garantir que cap docent interí amb temps de serveis a l’entrada en vigor d’aquesta llei es veja afectat de manera negativa pels canvis normatius introduïts per aquesta norma.

El problema que està patint el sistema de Formació Professional per trobar personal qualificat s’ha de desenvolupar amb posterioritat a la LOMLOE, però aquesta ha de fixar unes bases d’igualtat en els drets per a tot el professorat.
Des STEs-i demanem a la titular de la Secretaria General d’FP i als grups parlamentaris, una reunió amb caràcter d’urgència, per transmetre la preocupació dels milers de professors tècnics de FP davant aquesta oportunitat per posar fi a una injustícia i una discriminació que han patit durant dècades.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR