Condicions laborals

STEPV continua treballant per l’equiparació salarial del PTFP

Aquest matí STEPV s’ha reunit amb Belén Bachero, diputada a les Corts Valencianes, i Jordi Navarrete, senador, ambdós de Compromís

Un moment de la reunió d'aquest matí amb Compromís a les Corts Valencianes

dimecres 10 abril 2019 17:32 h

STEPV ha defensat històricament que s’agrupen tots els cossos docents en un únic cos, i l’equiparació salarial del professorat tècnic d’FP (PTFP) amb el professorat de secundària que imparteix en FP (PS) és un pas mes endavant en eixe camí per aquest col·lectiu i altres.

La Conselleria no s’ha oposat a solucionar aquest greuge del PTFP

Són molts i variats el arguments que ho fonamenten: igualtat de funcions docents entre PTFP i PS, desenvolupament dels mateixos currículums, mateixes responsabilitats de gestió als centres, idèntics horaris de treball, equivalència de les titulacions d’accés i dels sistemes de selecció, altres equiparacions salarials en diferents col•lectius docents propers, i l’equiparació salarial ja efectiva als PS per als PTFP en el País Basc. La segregació de la docència teòrica i pràctica ja no existeix en la FP en cap especialitat docent.
Tot i que aquesta reivindicació és antiga, s’ha reactivat recentment la reclamació d’aquesta equiparació i STEPV continua donant suport als PTFP en la seua demanda d’igual treball, igual salari i condicions laborals. És imprescindible treballar en equip amb tots els agents que treballen per fer realitat eixa reivindicació, i per això, STEPV ha establert contactes o reunions amb l’Associació de Professorat de FP, i amb sindicats germans d’altres territoris (USTEC, USTEA, STEILAS) que també ho estan treballant o ja ho han aconseguit.
Els serveis jurídics de STEPV han valorat les reclamacions legals que estan en marxa en aquest moment, i la propera resolució en Tribunal Suprem d’alguna d’elles, convida a ser prudent actualment i no espentar al professorat a recursos administratius que han de continuar judicialment per força si no prosperen. Ara bé, ara mes que mai, cal intensificar la mobilització del col•lectiu del professorat de FP, les reclamacions col·lectives, i les accions polítiques per forçar a les diferents administracions públiques perquè aquesta equiparació estiga present i siga entesa com un dret indiscutible a materialitzar-se en breu, per una FP de qualitat i sense greuges entre el seu professorat.
És per això que en febrer, la Junta de Personal docent de València va aprovar una resolució a proposta de STEPV que demana l’equiparació salarial del PTFP, i aquesta reivindicació ha sigut transmesa directament al Conseller d’Educació en una reunió bilateral que va mantindre amb representants de STEPV el passat 1 de març. També s’ha traslladat a la Direcció General de Formació Professional. En principi no hi ha un rebuig formal a la proposta, sinó tot el contrari. El Director General de Personal ja va explicar en una Mesa Sectorial que tenia coneixement de la resolució de la Junta de Personal i que no veia cap impediment legal en l’equiparació i reconeixia que era un greuge. Ara falta trobar la partida pressupostària per dur-ho endavant. Per tant, amb aquest govern sembla que serà possible arribar a un acord, tot i que caldrà esperar a la tramitació dels pressupostos de 2020.
Així i tot, STEPV considera que cal mantindre la mobilització del col·lectiu i, a més, el 28 d’abril hi ha eleccions autonòmiques i estatals on serà un bon moment per fer arribar aquesta reivindicació. Per això, en el mes de març STEPV ha organitzat assemblees obertes en Castelló, València i Alacant en les seues seus, on es va explicar amb detall tol el resumit anteriorment, i es va demanar l’opinió dels assistents per anar concretant possibles mobilitzacions i accions reivindicatives del col·lectiu. En resum es va plantejar: realitzar alguna mobilització molt visible aprofitant algun event de FP proper, elaboració d’un argumentari respecte a l’equiparació salarial de PTFP per facilitar les assemblees als centres i la difusió entre els Claustres de FP, campanya de recollida física de signatures per realitzar un lliurament públic i oficial, possibles protestes puntuals als centres, entrega de fulls informatius en les oposicions properes de FP, etc. De moment, a tots els centres de FP del País Valencià està arribant ja la informació d’aquesta campanya a través dels permanents de STEPV o de la seua afiliació.
Els contactes institucionals han continuat amb la reunió en les Corts Valencianes amb la coalició Compromís per explicar amb detall aquest greuge dels PTFP, perquè puguen ajudar també a fer possible aquesta reivindicació prompte. I no es descarta fer arribar la necessitat de solucionar aquest greuge també a altres grups polítics.
També s’ha aprofitat esta reunió per reivindicar la millora de les condiciona laborals del professorat especialista, i reclamar una millora en els equipaments als centres.
Continuem treballant, i amb tu, ho aconseguirem.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR