La LOMLOE, una nova oportunitat perduda per avançar cap a l’escola que volem

Amb l’aprovació avui de la reforma de la LOE-LOMQE per part del Consell de Ministres s’inicia la tramitació parlamentària de la nova llei educativa

La Ministra d'Educació, Isabel Celaá, en la roda de premsa després del Consell de Ministres

dimarts 03 març 2020 16:08 h

STEPV considera que la reforma de la LOE-LOMQE, la Llei Orgànica de modificació de la LOE (LOMLOE), és una nova oportunitat perduda per avançar cap a un model d’escola pública, inclusiva, equitativa, compensadora, coeducativa, democràtica i repectuosa amb les llengües i cultures territorials.

El Ministeri d’Educació no ha convocat cap mesa de negociació amb els sindicats ni amb la resta de la comunitat educativa

El Sindicat valora positivament que s’eliminen les mesures més agressives de la LOMQE (segregació d’alumnat, eliminació de competències a claustres i consells escolars, avaluació de l’assignatura de Religió, revàlides, etc.). Igualment, s’avança en les noves mesures d’admissió de l’alumnat quant a la distribució equilibrada de l’alumnat entre la pública i la concertada i s’elimina la possibilitat d’establir perfils de professorat.
Ara bé, el Sindicat considera que encara queden molts aspectes que s’haurien de millorar. En primer lloc, el Ministeri d’Educació no ha convocat cap mesa de negociació amb els sindicats ni amb la resta de la comunitat educativa per negociar i consensuar la nova llei, que és una reforma de la LOMQE i un retorn a la LOE, que en el seu moment STEPV i la Confederació d’STES ja van qualificar d’insuficients. Per això el Sindicat considera que s’ha perdut una nova oportunitat perquè el professorat i la comunitat educativa, que és qui finalment aplica la llei, puga opinar i debatre la llei en profunditat.
Des del Sindicat es considera que, entre altres aspectes, cal aprofundir en la gestió democràtica dels centres, ja que l’elecció de les direccions continua depenent en gran mesura de l’administració; cal donar passos més ferms en la laïcitat del sistema educatiu, perquè la Religió continuarà sent matèria d’oferta obligatòria, malgrat que ja no s’avaluarà; cal un compromís amb la millora de les condicions laborals del professorat, perquè la llei no fa cap esment; cal una aposta més decidida perquè l’ensenyament públic siga l’eix vertebrador del sistema educatiu; cal un compromís clar amb les llengües pròpies i suprimir qualsevol intervenció de l’estat en la manera en què els territoris organitzen l’ensenyament vehicular de les llengües pròpies; cal un nou model d’ingrés a la funció pública docent, perquè està obsolet i no garanteix la consolidació del professorat interí.

Etiquetat com a

reforma educativa lomloe

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR