Reforma educativa

El professorat d’FP amb experiència, a l’expectativa de seu futur

STEs convocarà les mobilitzacions que siguen necessàries per modificar la situació del PTFP sense titulació universitària en la LOMLOE

dimecres 23 desembre 2020 12:00 h

Ha arribat la LOMLOE al Senat i s’ha aconseguit estar un pas més a prop de l’equiparació entre el Professorat Tècnic de Formació Professional (PTFP) i el Professorat d’Ensenyament Secundari (PES) i així continuar cap al cos únic docent. Des dels STEs hem treballat argumentant i sensibilitzant els agents socials i polítics per possibilitar aquest canvi. Aquesta llei és fruit d’aquest treball; ara bé, ens hem quedat amb un sabor agredolç en comprovar l’articulat referent al professorat de Formació Professional.

Tot el PTFP s’ha d’adscriure al cos de Secundària, independentment de la seua situació administrativa

Amb aquesta nova llei, es crea una incertesa en no deixar clar l’accés a la funció docent al professorat amb titulació de tècnic especialista o tècnic superior. Si no tenen titulació equivalent de Grau, qui vulga accedir a la docència únicament podrà fer-ho en la condició de Professorat especialista (contracte laboral per hores), de manera que ens trobem amb una precarització de l’ocupació, la qual cosa suposa un retrocés en les condicions laborals d’aquest professorat.
Per això, els STEs, hem realitzat assemblees per conèixer les impressions de les nostres bases, treball de documentació i mantingut diferents reunions amb grups parlamentaris que es van manifestar, en forma d’esmenes de l’articulat, a favor de mantenir a aquest professorat amb titulació de tècnic especialista o tècnic superior, amb idèntics drets que la resta de el cos de PTFP per accedir a el cos de PES, ja que els seus requisits d’accés a la funció pública, les seves proves d’oposicions i el seu treball són iguals a les de la resta de professorat i així consten en el RD 276/2007 del23 de febrer, d’ingrés a la funció pública docent.
L’equiparació prevista per la nova llei s’ha transformat en una bretxa entre docents, quan el que es buscava era eradicar una situació injusta i, al nostre entendre, alegal. L’essència mateixa de la FP és justament aquesta simbiosi entre teoria i pràctica que mai podrà deslligar.
Arribats a aquest punt, els STEs continuarem treballant en la millora de les condicions laborals dels docents a través de:
  • Sol·licitant a la Secretaria General d’FP la inclusió d’STEs en els grups de treball per a la redacció de la nova Llei d’FP que substitueix a la Llei Orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les Qualificacions i de la Formació Professional i dels reials decrets que desenvolupen la LOMLOE pel que fa a procediments d’Accés a la Funció Pública Docent, Adscripció del PTFP a el cos de PES, etc.
  • Convocant assemblees amb les bases per a informar de la situació i evolució de les negociacions.
  • Treballant internament en l’elaboració de documents que milloren l’articulat.
  • Reunint-nos amb els diferents grups parlamentaris.
  • Analitzant i organitzant possibles accions a favor del professorat.
Des dels STEs seguirem lluitant perquè tot el professorat que actualment es troben en el cos de professorat tècnic de Formació Professional siguen adscrits directament al cos de Professorat d’Ensenyament Secundari, independentment de la seua situació administrativa. A igual treball, les mateixes condicions.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR