Condicions laborals

STEPV demana l’ajornament de les programacions derivades de la LOMLOE

El volum de treball que genera l’adaptació a la LOMLOE està generant estrés i malestar entre el professorat. STEPV està realitzant jornades i cursos de formació sobre les programacions

STEPV ha convocat jornades de formació sobre la programació LOMLOE

dijous 20 octubre 2022 17:32 h

STEPV ha demanat a la Conselleria d’Educació en la Mesa Sectorial d’aquest matí que s’ajorne el termini de presentació de les programacions dels cursos en què s’apliquen els nous currículums derivats de la LOMLOE.

A més, demanem que Conselleria publique en el seu web el material explicatiu necessari per facilitar al màxim aquesta tasca als

L’adaptació de les programacions està suposant una sobrecàrrega de treball per als docents, en un dels períodes de més treball com és l’inici de curs: posar en marxa els cursos, adaptació de la tasca docent a la realitat de cada grup, avaluacions inicials, reunions amb les famílies, etc.
És per això que des del STEPV exigim que es retarde el lliurament de les programacions al màxim, almenys dues setmanes més, i que es deixe tot el curs per treballar aquells documents específics d’aula, com poden ser les programacions d’aula o els diaris d’aula, per tal de garantir que ara el professorat és puga centrar en allò més rellevant. A més, demanem que Conselleria publique en el seu web el material explicatiu necessari per facilitar al màxim aquesta tasca als docents.
La complexitat de les adaptacions a les programacions està generant aquest estrés i malestar entre el professorat, ja que primer cal familiaritzar-se amb les noves terminologies i estudiar a fons les noves exigències curriculars per a traslladar-les als currículums. Això requereix temps i formació, que ara no té el professorat.
Precisament per això, STEPV està programant jornades de formació sobre l’adaptació dels currículums. La primera formació va tindre lloc dimarts 18 d’octubre amb un gran èxit de participació. El vídeo de la jornada es pot consultar ací.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR