Condicions laborals

STEPV convoca noves assemblees de professorat tècnic de FP

Les assemblees tindran lloc el proper dimarts 1 de desembre a les 11h i a les 18h

divendres 27 novembre 2020 12:44 h

STEPV, davant la tramitació de la LOMLOE, va realitzar diverses assemblees informatives per a donar a conéixer la situació legal nova que afectarà, entre altres, al professorat Tècnic d’FP.

Les mesures presentades en aquesta llei determinen que el professorat tècnic (PTFP) accediria al cos de Professorat de Secundària (PES), mantenint la seua atribució docent; és a dir, continuarien exercint com a Professorat “de taller” però, amb les condicions de Professorat de Secundària.
El sindicat porta anys sol·licitant l’equiparació en drets i sou del professorat tècnic, sol·licitant el reconeixement com a professors de Secundària i fent un pas avant en la integració com a cos únic. En aquest sentit, la integració del professorat tècnic de Formació Professional dins del Cos de Professors d’Ensenyament Secundari representa aquest avanç tot i que, si bé tracta d’acabar amb una injustícia que aquest professorat ve patint des que es va implantar la LOGSE, fa quasi tres dècades, el redactat de la nova llei llança molts dubtes sobre la seua aplicació posterior.
Tot sembla indicar que aquells docents que no posseïsquen titulació universitària no podran accedir al cos de PES i es mantindrà en el cos PTFP que serà a extingir.
Tampoc queda definit com i quan accedirà els qui sí que puguen fer-ho fet que no es concretarà fins al desenvolupament normatiu posterior, fet que també planteja molts dubtes.
El passat 19 de novembre, el Congrés dels Diputats va aprovar el document definitiu de la LOMLOE que està ara tramitant-se en el Senat perquè acorde les aportacions que considere i, després, retornarà al Congrés dels Diputats perquè s’aprove definitivament.
És per això que STEPV torna a convocar noves assemblees per a tractar la situació en la que es trobarà el PTFP el proper dimarts 1 de desembre a les 11h i a les 18h en els enllaços següents:
- A les 11h, en aquest enllaç
- A les 18h, en aquest enllaç


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR