Polítiques educatives

València Laica i STEPV defensen la religió fora de l’escola

Aquest matí ha tingut lloc una roda de premsa convocada per València Laica i STEPV per informar sobre la campanya “Per una escola pública i laica. La religió fora de l’escola”

Un moment de la roda de premsa d'aquest matí

dimarts 03 novembre 2020 13:07 h

En el marc de la campanya, el passat 28 d’octubre va tenir lloc una concentració davant el Congrés per reclamar que en la nova llei educativa la religió isca de l’escola, es potencie la xarxa pública i es deroguen els acords amb la Santa Seu. La concentració es va fer coincidint amb els debats de la LOMLOE en la comissió d’Educació.

Les dues entitats aposten per la mobilització social per avançar cap a un model d’escola pública i laica

La convocatòria la va realitzar la Campanya “Per una escola pública i laica. La religió fora de l’escola “que agrupa unes 70 organitzacions de l’estat espanyol. Per a les organitzacions convocants la tramitació de la nova llei orgànica d’educació, LOMLOE ha de ser una oportunitat especial per enfortir l’Ensenyament Públic i per deixar la Religió fora de el sistema educatiu oficial, és a dir, del currículum i de l’àmbit escolar.
Per a les dues organitzacions, la inclusió de l’assignatura de Religió en el currículum escolar és una anomalia que es produeix en una minoria de països europeus. En la majoria aquesta assignatura queda fora dels recintes educatius i si s’imparteix en el centre educatiu, és fora de l’horari lectiu. Si bé, recorden que a l’estat espanyol, els Acords amb el Vaticà estableixen la presència de la religió catòlica a les aules pel que demanen a el president de Govern, Pedro Sánchez, que derogue aquests acords que no es corresponen amb la realitat de la societat actual.
La tramitació al Parlament d’una nova llei orgànica d’educació és una oportunitat especial per assegurar l’enfortiment de l’Ensenyament Públic i la laïcitat de sistema per al que cal desmuntar tota la base legislativa que va imposar el PP. Per contra, per a València Laica i STEPV, hi ha hagut molt poca ambició en la reforma educativa que ha presentat el Govern on ni tan sols s’ha contemplat treure la religió de l’horari lectiu per no parlar de la nul·la aposta per una escola publica i laica.
La campanya demana coherència als grups parlamentaris que el 22 de febrer de 2018, a la Comissió d’Educació de Congrés, van aprovar una proposició no de llei que instava a el Govern a:
A- Garantir l’imprescindible caràcter laic que ha de revestir l’Escola com a institució pública, deixant la religió confessional fora de el sistema educatiu oficial, és a dir, del currículum i de l’àmbit escolar.
B- Denunciar i derogar els Acords de l’Estat espanyol amb la Santa Seu, així com els subscrits en el mateix sentit amb altres confessions religioses, obligant a el govern a procedir per al compliment d’aquest mandat.
Part d’aquests grups hui formen part de Govern (PSOE-Podem-IU) i al costat dels que van donar suport a la proposició podrien modificar la LOMLOE perquè s’establesca una escola laica i la religió confessional isca de l’escola cosa que no han fet ni tenen previst fer en la tramitació parlamentària de la llei.
A més, València Laica i STEPV també han exigit una LOMLOE que potencie la xarxa pública, que aquesta siga l’eix vertebrador de el sistema educatiu, ja que la xarxa pública és l’única que pot garantir el servei públic universal educatiu i acabar amb les desigualtats educatives, i eliminar progressivament el desviament de fons públics a l’escola concertada.
Per això des València Laica i STEPV, fan una crida als partits polítics a que complesquen amb els seus compromisos amb la societat i amb la comunitat educativa i aposten per la mobilització social per avançar cap a un model d’escola pública i laica.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR