Dignitat del professorat

STEPV reclama millorar la situació del professorat provisional

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica sobre les adjudicacions de juliol

dimecres 20 maig 2015 18:09 h

La setmana passada STEPV es va reunir amb representants de la recentment creada associació de professorat provisional o en expectativa de destí (aquells funcionaris de carrera que encara no han obtingut un destí definitiu), que han de demanar cada any una plaça nova en les adjudicacions de juliol.

Hi ha docents que porten més de 8 anys com a provisionals perquè no han obtingut destí encara en el concurs de trasllats

Aquesta situació afecta fonamentalment el cos de secundària, on hi ha casos de docents que porten més de 8 anys en aquesta situació de provisionalitat perquè no han obtingut destí encara en els concursos de trasllats, a conseqüència de les fortes retallades de plantilla i de les retriccions en les ofertes de vacants en els concursos. A més, aquest col·lectiu no pot accedir a les comissions de serveis perquè no tenen destinació definitiva, ni tenen els mateixos punts en el concurs de trasllats que la resta de docents amb destinació. Tampoc poden comprometre’s amb programes o plans de millora de la qualitat educativa perquè requereixen d’una continuïtat en el centre que no poden garantir.
Davant d’aquesta situació, STEPV ha demanat en la mesa sobre adjudicacions de juliol que ha tingut lloc aquest matí, que s’oferten el màxim nombre de places, a més de recuperar els 5000 llocs retallats aquests darrers quatre anys com a conseqüència de les retallades de plantilla. I per això cal reduir les ràtios d’alumnat a les aules, reduir la càrrega lectiva del professorat, no amortitzar les jubilacions, que s’oferten totes les places del sistema en els concursos de trasllats, etc.
A més, amb la convocatòria d’oposicions el nombre de docents en situació provisional augmentarà, ja que en la majoria de les especialitats convocades hi ha un nombre de docents provisionals o desplaçats que encara no han pogut obtindre un destí definitiu. Així ho va denunciar STEPV en les meses d’oferta pública d’ocupació i en les de convocatòria d’oposicions.


Comentaris

Dolors Morell Gosp

25 maig 2015 / 12:02 h

Em sembla que les reivindacacions que fa el sindicat són molt generalistes. No aporten solucions a curt termini fins que es puguen obtenir les places en definitiva.
Segons el meu parer és un manifest a favor de l’essenyament públic en general i no és compromet amb cap de les iniciatives que des del col.lectiu de provisionals es van proposar.
M’havera agradat rebre el mateix suport i compromís que, per exemple, està rebent el col.ectiu d’interins, cosa que em sembla bé, o que en el seu dia van rebre els de comisions de servei.
Alguns companys han optat per donar-se de baixa dels sindicats que no ens han donat suport, jo no ho faré, no per ara perquè entenc que el sindicat fa anys que treballa, i bé, a favor dels drets laborals de TOTS els terballadors. Espere que no es devinga un sindicat partidista que recolze sols atenent als número d’afiliats que es tinga en un col.lectiu o en un altre.


Lucia Nieves Alonso Garcia

26 maig 2015 / 10:40 h

la verdad es que a mi también me sabe a poco, agradezco el gesto del sindicato pero me sabe a poco como dice la compañera del comentario anterior; si se ha creado una agrupación independiente de provisionales parece ser que no se les está dando el apoyo suficiente y necesario desde los sindicatos. Creo que se debería por ejemplo exigir que en las adjudicaciones no tengan prioridad las personas en comisión de servicios, también que este colectivo fuera más transparente y hubiese un orden de adjudicación y se limitase la casuística mucho pero mucho más; en el centro donde tengo destino este año (por razones obvias y no por mi elección no estaré el año que viene) más de la mitad de los docentes son comisiones de servicios (por lo que me dicen, ya que todo es un tejemaneje de aquí te espero), las comisiones dependen del favor del director (también en comisión de servicios como otros miembros del equipo directivo) así que el ambiente es de codazo en el hígado y caciquismo y tiralevitas a tutti plen. Si eres bueno, el dire te hace el papelito, además de que hace que te den cursos a recibir o impartir, por los que darán unos suculentos puntitos aparte de un fresco dinerito. Y tantas cositas más.
Qué tal si creamos en el sindicato un grupo que trabaje por la temática de los provisionales? yo me apunto de voluntaria.


STEPV

26 maig 2015 / 19:02 h

En la mesa tècnica de dimecres ens va acompanyar una docent provisional que va exposar les propostes del col.lectiu. Estem a l’espera d’una resposta en la mesa sectorial de dimecres 27.
Als partits que ara poden governar els hem demanat una sèrie de mesures urgents d’aplicació abans de l’estiu que ajudaran a pal.liar aquesta situació de cara a setembre. Estan en aquest enllaç: http://stepv.intersindical.org/noticies/article/stepv_trasllada_als_partits_un_document_de_mesures_per_a_millorar_el_sistem
La solució definitiva a la situació del professorat passa per ampliar plantilles, reduir ràtios i càrrega lectiva professorat. També que s’oferten totes les vacants. I, com diu Lucia, que les comissions es donen a qui realment ho necessita pels motius que marca la normativa.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR