Condicions laborals

La Conselleria oferta 15.787 places en les adjudicacions d’inici de curs

El Sindicat torna a demanar a la Conselleria que no s’exigisca el certificat mèdic, per evitar a milers de persones acudir a les consultes mèdiques innecessàriament

Conselleria ha ofertat 4.374 places més que el curs passat

dilluns 10 agost 2020 17:10 h

Divendres 7 d’agost es va produir l’adjudicació de professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí (adjudicacions d’inici de curs). En total s’han ofertat 15.787 places, 6251 en el cos de mestres i 9536 en secundària i resta de cossos (professorat tècnic d’FP, ensenyaments artístics i EOI).

STEPV continuarà treballant colze a colze amb els centres educatius a partir de setembre

Aquestes adjudicacions han tingut lloc després de les adjudicacions del professorat desplaçat i suprimit i de les comissions de serveis, que van tindre lloc dies abans de l’adjudicació del divendres 7 d’agost.
La Conselleria ha ofertat 4.374 places més que el curs passat, en el conjunt de les adjudicacions de la setmana passada, un increment de plantilla per a fer front a l’organització del curs que ve, atípica i inèdita, donada la situació provocada per la pandèmia de la COVID-19.
Gràcies a l’acord signat en juliol per STEPV, CCOO, CSIF i UGT per la reducció de l’horari lectiu, els sindicats signants han pogut participar per primera vegada en la planificació d’un curs escolar ja que l’acord també contempla la participació sindical en l’organització del curs 2020/21. A més, STEPV va realitzar una enquesta als centres educatius per a detectar les necessitats de plantilla per al curs que ve i traslladar-la i treballar-la amb la Conselleria perquè atenguera les demandes dels centres.
Quant a les places ofertades en les adjudicacions de juliol, 868 són temps parcials, 309 són itinerants i 222 són substitucions indeterminades, és a dir, que són places ocupades per un titular que, per diferents motius, no ocuparà la seua plaça el curs que ve.
També s’han catalogat amb el C2 de València 63 places (perquè el centre demana requisit específic de valencià) i 202 amb el B2 d’anglés. STEPV s’hi ha oposat reiteradament a la catalogació de les places amb el B2 d’anglés perquè considera que la millor manera d’aplicar el plurilingüisme és reforçant l’especialitat d’anglés i reduint les ràtios d’alumnat perquè adquirisquen millor aquesta llengua estrangera. Aquest fet ha provocat, a més, adjudicacions de places forçoses a persones que no les havien sol·licitat però que disposen de la titulació d’anglés.
D’altra banda, el Sindicat va demanar en la Mesa Sectorial del passat 15 de juliol que s’evitara exigir el certificat mèdic aquest curs 2020/21 per al professorat interí, com es fa cada any, per a evitar la circulació de milers de persones per les consultes mèdiques durant el mes d’agost i setembre, donada la situació actual en la que ens trobem per la pandèmia de la COVID-19, una demanda que ha tornat a recordar aquest matí mateix a la Conselleria.
Finalment, STEPV continuarà treballant colze a colze amb els centres educatius a partir de setembre per continuar millorant les condicions laborals del professorat i la seguretat i salut de tota la comunitat educativa en un curs tan complicat i complex com serà el curs 2020/21.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR