Professorat interí

Intersindical Valenciana considera demolidora la sentència del TJUE sobre el personal interí

Avala que els processos selectius i la indemnització establerta en la llei Iceta no són sanció a l’abús de temporalitat. Fins i tot avala que els tribunals de justícia no atenguen les sentències del Tribunal Suprem que permeten l’abús de la temporalitat per part de les administracions. Finalment, permet la conversió del personal interí en indefinit

divendres 14 juny 2024 11:33 h

El 13 de juny el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha publicat una sentència per la qual respon a diverses qüestions prejudicials del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 17 de Barcelona, sobre aspectes relacionats amb diferents recursos de personal interí de la Funció Pública catalana.

La sentència també considera que la Llei Iceta (i tota la legislació sobre personal interí) no responen a les demandes de la Directiva Europea

En resum, el TJUE sanciona que la sanció a l’abús de la temporalitat siga la convocatòria de processos selectius i la indemnització que estableix la llei Iceta en cas d’acomiadament.

Tot i que no avala que el personal interí en abús de temporalitat passe a ser directament funcionari de carrera com a sanció, sí que avala que els tribunals de justícia poden establir com a sanció convertir les seues relacions de treball en indefinides, encara que incomplisca les sentències del Tribunal Suprem. Aquest aspecte és una estirada d’orelles en tota regla a l’actitud del Tribunal Suprem espanyol respecte a la problemàtica de l’abús de la temporalitat.

La sentència també considera que la Llei Iceta (i tota la legislació sobre personal interí) no responen a les demandes de l’Acord Marc sobre el treball de duració determinada (Directiva 1999/70/CE) ja que les “sancions” que estableix no impedeixen en cap cas l’abús de la temporalitat del personal interí i insta a fixar eixes mesures de manera que es complisca l’objectiu d’evitar aquest abús.

El Sindicat està estudiant amb més profunditat la sentència i convocarà assemblees de personal interí per a tractar els efectes que pot tindre sobre l’estabilitat del col·lectiu interí, així com les mesures que es podran prendre a partir d’ara.

Enllacem ací la sentència

Etiquetat com a

tjue sentència

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR