Inici de curs

Plantilles docents

Més de la meitat dels centres enquestats no tenen la plantilla completa

Falta personal docent i no docent en molts centres. STEPV traslladarà a Conselleria les incidències per cobrir aquestes places

dimarts 24 octubre 2023 10:53 h

S’evidencien els problemes que està tenint la Conselleria per a portar a terme les adjudicacions amb la regularitat necessària

El sindicat va decidir llançar una enquesta als centres educatius el dijous passat per a conéixer de primera mà els endarreriments en l’oferta de les substitucions a les adjudicacions per part de la Conselleria i, en conseqüència, les incidències que s’estan tenint per a tenir la plantilla al complet en aquest inici de curs.

En el dia d’avui, han respost 60 centres educatius amb la següent distribució: el 55% (33 centres) són de València, el 28,3% (17 centres) corresponen a Alacant, i el 16,7% restant (10 centres) són de Castelló. D’altra banda, si ens fixem en l’etapa educativa, la majoria de les respostes (61,7%) són d’escoles d’Educació Infantil i Primària, seguit d’Instituts d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat (33,3%), la resta d’ensenyaments es reparteixen el 5% restant.

Com a dades significatives, trobem que el 65% dels enquestats, 35 centres, confirmen que a hores d’ara els faltes places per cobrir, siguen substitucions o vacants, mentre que el 35%, 21 centres, manifesten tenir la plantilla coberta.

Així, d’entre la totalitat de centres educatius que estan tenint problemes per a tenir la plantilla completa, el 81,6% manifesta que fa més de dues setmanes que esperen la cobertura d’aquestes places per part de l’administració que, a més, ha estat comunicada en el 97,4% pels equips directius a les corresponents Direccions Territorials.

Finalment, caldria afegir que la majoria d’aquestes places, el 66,7%, no ha arribat a oferir-se en els diferents procediments d’adjudicacions contínues i de difícil cobertura, segons les dades que ens han fet arribar els equips directius dels centres enquestats.

Tot açò, posa de manifest i damunt de la taula, els problemes que està tenint la Conselleria per a portar a terme les adjudicacions amb la regularitat que correspon, qüestió que ve donant-se en major o menor mesura des de les adjudicacions d’estiu. De fet, ahir mateix, STEPV va detectar que en secundària i altres cossos solament s’havien oferit places de 3 especialitats, qüestió que va traslladar immediatament a l’administració i de la que encara espera resposta.

A més, l’enquesta també ha servit per a confirmar que hi ha una quantitat més que considerable de centres que estan tenint problemes per a cobrir les places corresponents a personal no docent (principalment educadores i fisioterapeutes), així com places vacants de personal d’administració i serveis (PAS), tal com ja vam avisar la setmana passada en aquesta notícia.

El sindicat traslladarà les incidències a l’administració perquè les esmene com més prompte millor, vetllant perquè els centres educatius puguen gaudir de la plantilla que els correspon per portar endavant el curs amb la màxima normalitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR