Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre adjudicacions d’inici de curs, OPO i borses extraordinàries

La Conselleria avança que es mantindrà la reducció d’hores de tutoria previstes en l’acord de plantilles de secundària

dijous 20 juny 2024 13:52 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar la normativa d’adjudicació de supressions i desplaçaments, adjudicacions d’inici de curs, oferta d’ocupació pública i creació de borses extraordinàries.

El primer tema que s’ha tractat és l’oferta d’ocupació pública, que comprén un total de 1607 places per a Secundària i altres cossos. El Sindicat ha expressat que l’actual model de concurs oposició és un sistema obsolet, subjectiu i que no dona resposta a la situació de l’interinatge que encara segueix a hores d’ara en frau de llei. És per això, que STEPV planteja la doble via d’accés: les places de nova creació per al personal que vol accedir des de fora del sistema educatiu i les que està ocupant el professorat interí mitjançant un concurs de mèrits, mentre no s’aplique la sentència recent del TJUE que avala la conversió del personal interí en personal amb una relació de treball indefinida o el govern l’adapte a la normativa de la funció pública.

El Sindicat ha tornat a reclamar un Pacte d’Estabilitat per al personal interí, amb especial atenció al major de 55 anys, qüestió que sí que és competència de la Conselleria d’Educació. Cal remarcar que només STEPV ha sol·licitat aquest pacte d’estabilitat en la Mesa Sectorial.

D’altra banda, STEPV ha preguntat per la previsió de negociar i executar el concurs-oposició d’accés a cos superior que encara falta per executar-se de l’última oferta d’ocupació pública i pel criteri que s’ha utilitzat per a distribuir el total de places oferides entre els diferents cossos.

El segon tema que s’ha negociat és la resolució de les adjudicacions d’inici de curs. Ací el Sindicat ha fet diverses puntualitzacions per evitar situacions no desitjades: que l’adjudicació s’execute amb normalitat i abans d’acabar el mes de juliol, és per això, que STEPV ha mostrat la seua predisposició per revisar els llistats o dur a terme qualsevol altra tasca que ajude i done seguretat al procediment, que es revisen correctament les places que s’ofereixen i que s’incloguen totes les vacants disponibles (no unes en juliol i altres en les primeres adjudicacions de setembre) publicant els llistats amb l’antelació més gran possible, i que s’atenga la Llei de seguretat i salut laboral i es permeta a les persones amb Diversitat Funcional un canvi de lloc de treball quan no es puga garantir l’adaptació d’aquest.

A més, el Sindicat ha proposat introduir un article per explicar la tipologia de les vacants afectades i la durada d’aquests nomenaments, això com que en el llistat de vacants s’especifique literalment quan les places corresponen a places afectades. També s’ha demanat que les atencions domiciliàries finalitzen el 31 d’agost i que les places ocupades per cobrir a l’equip directiu s’oferisquen com a vacants, finalitzant també en agost.

Finalment, no entenem per què s’introdueix un subapartat de participació específic per al personal funcionari de carrera que ha superat el procediment d’estabilització, és per això, que hem demanat la retirada del subapartat esmentat per innecessari, ja que l’apartat “a)” que fa referència al funcionariat de carrera en situació de provisionalitat ja els inclou.

El tercer document que ha passat per Mesa ha sigut el de supressions i desplaçaments. El procediment és el mateix que el dels cursos passats, tot i això, STEPV ha mostrat el seu malestar per totes aquelles persones del cos de mestres que han participat en el concurs de trasllats d’enguany, han obtingut una nova destinació definitiva, però s’han trobat que se’ls està avisant que l’arranjament contempla una reducció d’unitats i, per tant, seran desplaçats o suprimits el pròxim curs.

Açò vulnera el criteri acordat per la mateixa administració d’oferir al concurs places que tindran continuïtat en el temps i genera un greu perjudici en els docents que s’han trobat en aquesta situació. Conselleria ha explicat que vol donar una solució individual a cada una d’aquestes persones. Aquesta resposta dona a entendre que, efectivament, s’han saltat el criteri de no oferir places en el concurs de trasllats que després seran suprimides, un fet que el Sindicat vigilarà perquè no es produïsca.

Finalment, s’ha tractat l’obertura de borses extraordinàries, que inclou una sèrie d’especialitats de secundària i altres cossos. STEPV ha preguntat pel criteri que s’ha utilitzat per a determinar les especialitats i ha remarcat la necessitat d’obrir-ne algunes més, entre elles la de valencià, perquè la majoria de les places es cobreixen per Difícil Cobertura i els titulats en Filologia Catalana no poden accedir-hi, per normalitzar la situació cal obrir la borsa. També s’ha qüestionat la raó de no contemplar un prova de caràcter pràctic com ocorre habitualment en els ensenyaments professionals.

Quant al torn obert STEPV ha plantejat les qüestions següents:

1.- Quan es convocarà la Mesa Tècnica sobre les plantilles d’infantil i primària. La resposta ha estat que encara estan recollint tota la informació i quan estiga ens convocaran a Mesa, però han avançat que mantindran les hores de tutoria previstes per al curs que ve en ESO (3 hores) i Batxillerat (2 hores). Recordem que la proposta inicial de Conselleria era retallar-les a 2 hores en ESO i a 1 hora en Batxillerat. També han informat que les semipresencials d’FP comptaran amb 30 hores i no amb 25h com havien proposat inicialment. La pressió sindical ha aconseguit que, almenys, se salven aquestes hores. Caldrà esperar a la Mesa Tècnica per confirmar-ho al 100%.

2.- Demanda dels conservatoris de dansa d’allargar la durada dels contractes del professorat especialista a final de curs per poder acabar amb les tasques pendents amb la modificació del calendari de proves accés… Greuge comparatiu proves juny/juliol

3.- Demanda allargar nomenaments professorat interí / substitut als centres d’ensenyaments Artístics i EOI per poder donar continuïtat i finalitzar les tasques pendents (proves, revisions, PUC…)

4.-Plantilles Ensenyaments Artístics Superiors (ISEA) CAP INFORMACIÓ (el personal continua depenent de la DG de personal Docent)

5.- Retirada retallades EOI demanda mesa sectorial sense resposta (recursos contra no donar continuïtat d’estudis a l’alumnat Espanyol per estrangers…) cues i demanda extraordinària de matrícula des del mateix 17 de juny.

6.- Persones de pràctiques de 2021-2022 que no han cobrat triennis i sexennis.

7.- Davant la pregunta dels problemes de cobrament del professorat que ha passat de PT a PS, però que està cobrant com a grup A2, l’Administració ha contestat que hauran de realitzar un tràmit Z per a ser reconeguts com a grup A1 ja que és possible que hi haja persones que “no vulguen” fer el canvi i no poden vulnerar el dret a romandre en el grup A2.

8.- Demanda de negociació de la normativa de baixada de ràtio per localitat (STEPV ha presentat recurs per manca de negociació).

9.- El Sindicat també ha sol·licitat una mesa sectorial per a tractar la modificació unilateral del calendari d’accés als conservatoris de música i dansa i mesa per tractar les retallades EOI.

10.- Igualment, STEPV s’ha queixat perquè no tenim cap informació sobre les plantilles que s’aplicaran en Règim Especial i en els centres dependents de l’ISEA


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR