Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre el pla de formació per al curs que ve

La Conselleria ha redistribuït els CEFIREs actuals i adscriu sis CEFIREs territorials a un nou CEFIRE específic de Creació de Recursos Educatius

dimarts 18 juny 2024 13:48 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la proposta de resolució per la qual s’establix el pla anual de formació permanent del professorat corresponent al curs 2024-2025.

STEPV ha reclamat el pla formatiu concret, que no estava annexat amb la documentació enviada. És a dir, les accions formatives concretes que s’oferiran el curs que ve al professorat. També ha reclamat l’avaluació del pla formatiu del present curs 2023/24 per conéixer si les demandes de formació del professorat s’han atés en aquesta proposta que fa la Conselleria.

Igualment, el Sindicat ha preguntat pel nombre d’assessors i assessores dels CEFIRES, ja que en el mes d’agost passat es van retallar. Segons l’esborrany seran els mateixos que el present curs 2023/24, però encara no sabem si són els mateixos que hi havia el curs 2022/23, abans que entrara el nou govern de PP i VOX.

Quant a la proposta d’adscriure els CEFIREs específics d’Educació Infantil, d’Àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic, de Plurilingüisme, d’Àmbit Humanístic i Social, d’Àmbit Artístic-Expressiu a un nou CEFIRE de Creació de Recursos Educatius, STEPV ha preguntat com afectarà aquesta adscripció a l’estructura actual d’aquests CEFIREs, és a dir, quina implicació té adscriure’ls a un únic CEFIRE, quant a les direccions dels específics, nombre d’assessors i assessores, etc.

Respecte al CEFIRE específic de Formació Professional i d’Educació Especial, que no apareix en el document, la pròpia Conselleria ha informat que es mantindrà i que en el document definitiu apareixerà per evitar malentesos.

Sobre els CEFIRES territorials, queden iguals, i el CEFIRE de Recursos Educatius també assumirà la tasca de biblioteques dels CEFIREs, aspecte que es tenia oblidat.

En la proposta de Conselleria es crearà un CEFIRE de Lideratge per als equips directius i professorat amb càrrecs unipersonals, que tindrà la seu a Elx, tot i que també s’atendrà en part en el de València i en el de Castelló.

Una altra novetat afecta al professorat en pràctiques i requerirà una normativa nova que aniran treballant (es a dir, no la tenen desenvolupada).

STEPV hem recordat que tota la formació referent a Salut Laboral s’ha de tractar i acordar amb els Comités de Seguretat i Salut Laborla, fet que tenen molt clar que així serà perquè està establert en la llei.

Respecte als assessors i assessores de CEFIREs han reiterat que es mantindran els mateixos que en el present curs, a expenses de que alguna persona renuncie.

Competència Digital Docent (CDD)

La Conselleria ha informat que s’han oferit més places en els cursos de Competència Digital Docent (CDD) i que ja s’han acreditat 60.000 docents. A més, en breu eixirà la resolució per al pròxim curs amb els cursos de CDD que es pot impartir, reconeguent que quedarà més clara la modalitat de les accions formatives de com es podran oferir. Davant la pregunta que des del PAF es puga impartir formació en CDD, és una normativa a banda que encara no tenen desenvolupada, ha informat la Conselleria.

Sobre la regulació del C1 i C2 del CDD manca la regulació i han indicat que el C2 s’ha d’acreditar mòdul a mòdul.

Tenen una guia d’acompliment del B2 del CDD que tindran preparada per al pròxim curs. Una vegada en OVIDOC, es presenten les persones que estan en possessió que indique la guia, indicaran que persones poden presentar-les i resoldran el més prompte possible. Aquesta acreditació, s’assolirà per parts modulars per àrees. No consideren que el nombre d’acreditacions siga molt elevada.

En quant l’acreditació CDD d’altres territoris, estan tancant la regulació del tràmit i estarà oberta en breu.

Projectes Europeus i estades a l’estranger

Igualment també intentaran de cara al pròxim curs tindre regulat conjuntament amb el Servei de Projectes Europeus la part d’acreditacions del professorat que ha participat en projectes europeus.

Respecte d’estades en estranger encara estan amb problemes de pagaments i s’estan plantejant altres enfocaments, no sols la d’estada per millorar llengua estrangera. De moment oferiran 5 cursos per a professorat que estiga donant l’assignatura en anglès.

Etiquetat com a

mesa sectorial formació

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR