Oposicions

Es negocia en Mesa Tècnica la convocatòria d’oposicions

El Sindicat fa propostes per millorar la convocatòria d’oposicions

dijous 21 abril 2016 18:56 h

En la Mesa Técnica sobre la convocatòria dels diferents procediments selectius als diferents cossos docents i inspecció educativa 2016, STEPV ha tornat a plantejar el seu rebuig. En primer lloc, al considerar que l’actual procediment d’accés a la funció pública és anacrònic, a més de no vindre acompanyat d’un pla d’estabilitat per al professorat interí. A més, el Sindicat considera que la negociació de la convocatòria de les oposicions -que regulen les proves teòriques i pràctiques- a dos mesos d’iniciar-se és molt precipitat per a una preparació adient, tenint en compte, a més, que algunes de les especialitats anunciades no s’han convocat des de fa més de 10 anys.

El Sindicat ha tornat a plantejar el seu rebuig a la convocatòria d’oposicions

STEPV ha presentat tot un seguit d’esmenes relacionades amb mesures que faciliten i milloren les condicions en què es troben les persones que participen al procediment selectiu com: reducció de les ràtios tribunal-aspirants al voltant de 50 persones, comarcalització de les seus dels tribunals i ubicació dels mateixes en llocs comunicats amb transports públics, consulta via web de tota la informació relacionada amb el procés i seguiment del concurs oposició, l’elecció de tots els membres del tribunal per sorteig primant l’experiència efectiva per l’especialitat, la creació d’una Comissió de Garanties del procés on els i les aspirants puguen adreçar-se en cas de dubtes o incidències, la creació d’una comissió baremadora de la fase de mèrits en cada Direcció Territorial desvinculant aquesta tasca dels mateixos tribunals, etc. D’altra banda, li hem traslladat a l’administració totes aquelles incidències relacionades amb les proves pràctiques de les especialitats que ens ha fet arribar el professorat.
Respecte a l’apartat del barem de mèrits, destaquem que el nivell superior del valencià (C2 i Mestre en Valencià) serà valorat per primera vegada, així com les activitats formatives impartides. S’ha detallat la valoració dels mèrits en llengües estrangeres depenent el nivell en el MCER (B2 1 punt, C1 1,25 punts, C2 1,50 i Capacitació en llengües estrangeres 1,75 punts) i, finalment el Sindicat ha fet arribar a la Conselleria propostes concretes de millora del barem.
Cal destacar que en aquest procediment d’oposicions podran participar totes aquelles persones que acrediten prèviament a la realització de les proves un nivell C1 del valencià, condicionat a que al llarg de la fase de pràctiques adquirisca la Capacitació lingüística corresponent. STEPV recorda que la capacitació en valencià serà requisit obligatori a partir de l’1 de setembre del 2017 per als cossos docents de secundària i FP.
A més, recordem que la data d’inici de les proves estipulada en l’esborrany és el proper 27 de juny, i les actuacions de les diferents proves selectives es podran dur a terme fins el 19 de juliol.
La Conselleria d’Educació ens ha emplaçat els sindicats el proper dijous 28 d’abril per tancar aquest tema en Mesa Sectorial.

Etiquetat com a

oposicions mesa tècnica

Comentaris

Diego Aguilera Pineda

22 abril 2016 / 09:10 h

Donç si la propera Mesa Técnica es el día 28 d’abril, vol dir que com a molt prompte la convocatòria no sortida fins al mes de maig, no pot ser que continuem amb la incertessa de com serà dita convocatôria i com quedaràn tots el temes pendents a tractar.

Respecte a la capacitació deuria de ser requisit indispensable per a presentar-se a les oposicions que prou esforç tinguere’m que fer en el seu moment els interins (que ja tenim restringit l’accés a les plaÇes catalogades en Valencià des de fa anys) per obtindre la capacitacio; com sempre es fiquen obstacles al interins (baremació injusta, eixida de la convocatòria un mes abans de les opos) i un benefici que podríen donar-nos continue ajornat fins 2017, aixó si que es fer llengua i per País


Luis Torregrosa Ramírez

22 abril 2016 / 11:36 h

La Directiva Europea sobre estabilidad laboral para mayores de 55 años 2000/70/CE se está aplicando ya en las comunidades de Cantabria y Andalucía y se estudia su aplicación en Canarias y Asturias. Las condiciones son : ser mayor de 55 años y tener 5 ó 10 años o más de interinidad-dependiendo-.La normativa donde se concede una moratoria para poseer la capacitación en valenciano es del año 2013(creo recordar),cuando muchos de nosotros ya teníamos más de 55 años.En cualquier caso, me parece un despropósito que se nos exija a personas mayores de 60 años examinarnos de Cualquier Cosa para seguir poder trabajando, casi ya a las puertas de la jubilación. Mi sindicato me quiere dejar en el paro a una edad donde no voy a poder encontrar ningún tipo de trabajo. Con todo respeto hacia nuestra lengua debo protestar por esta barbaridad. Insto al STEPV a buscar una solución ,como asistencia obligatoria a cursos de reciclaje etc..Un saludo


Julia Martínez Murcia

24 abril 2016 / 20:49 h

Para los que estamos en bolsa y no vamos a conseguir consolidar otro año más ¿alguna solución que llegue a tiempo para estas oposiciones y que se reconozcan nuestros esfuerzos de años que llevamos presentándonos o de nuevo tendremos que enfrentarnos a otro año de oposiciones viendo como nuestra nota y esfuerzos de los años anteriores no sirven de NADA?


Luis Vicente Alos I Botella

24 abril 2016 / 21:08 h

Por lo menos el STEPV sigue manifestando su rechazo del sistema de oposiones por ser “anacrónico” (por decir algo, porque en realidad se podría dar una muy larga lista de razones para demostrar que son un sinsentido). ¡Ójala no se olvidara el sindicato nunca de recordarlo y de luchar contra tal sistema! Lamentablemente, muchos de sus afiliados que he conocido no son de esa opinión…


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR