Meses de negociació

Informació sobre la Mesa Tècnica

Es tractava l’ordre que regula l’accés al Certificat oficial de formació pedagògica i didàctica equivalent per a professorat que per titulació no poden

dijous 21 gener 2016 17:23 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica per a tractar la normativa esmentada. Seguidament oferim un resum dels aspectes que s’han tractat en forma de pregunta resposta.

En la Mesa Sectorial, la Conselleria tractarà de donar resposta a algunes de les qüestions plantejades que no s’han pogut contestar aquest matí.
Enllacem ací l’esborrany per qui vulga consultar-lo.

Quina és la vigència d’aquesta normativa, és transitòria o permanent?

L’ordre és transitòria. Hi haurà una altra normativa que assimilarà aquesta amb un caràcter permanent.

Quan es posarà en marxa aquest curs?
La setmana que ve ens donaran tota la informació sobre aquest tema, però pretenen posar-lo en marxa el més prompte possible.

En quins organismes es farà aquest curs?

El servei de formació permanent del professorat organitzarà la formació, es desenvoluparà en una convocatòria on es realitzarà.

Quin serà el cost d’aquest curs?
Serà gratuït.

Es demanarà el requisit del B1 d’anglés?
Sí, en la mesura en què aquesta ordre té per damunt una normativa estatal on s’estipula que ha de ser un requisit. Apartat 4.2. d’aquesta ordre: ORDEN ECI/3858/2007, de 27 de diciembre, por la que se establecen los requisitos para la verificación de los títulos universitarios oficiales que habiliten para el ejercicio de las profesiones de Profesor de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato

STEPV ha demanat una moratòria a l’hora de exigir aquest requisit per a facilitar que la gent que no tinga aquest títol el puga obtindre i evitar problemes en la cobertura de les borses de treball. La Conselleria ha d’estudiar aquesta proposta i consultar-la amb el Ministeri d’Educació.

En quines institucions es podrà traure el b1 d’anglés?
Està regulat en l’Ordre 17/2013, de 15 d’abril, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les titulacions administratives que faculten per a l’ensenyament en valencià, del valencià, i en llengües estrangeres en les ensenyances no universitàries en la Comunitat Valenciana

Què passarà el pròxim curs amb la gent que està en borsa i no pot accedir al màster o no l’obté?
Ara mateix hi ha establerta una moratòria que permet que el professorat tècnic de cicles formatius puga treballar i cobrar sense tindre el màster. En la Mesa Sectorial ens contestaran què passarà a partir del curs que ve.

Quins són els criteris de priorització per tal d’accedir a aquest curs?
S’establiran en la resolució que especificarà el procediment per a participar en el curs, que encara no s’ha negociat en Mesa Sectorial. Tanmateix, han avançat que tindrà prioritat els qui ja estan treballant i després la gent de la borsa que no treballa. STEPV ha demanat que l’oferta del curs ha de ser ampla per tal de garantir l’accés fins i tot a la gent que no està en les borses.

Què succeeix amb els tallers de mestres d’arts plàstiques i disseny que no estan inclosos en aquest esborrany d’ordre?
La Conselleria ho estudiarà i contestaran en la Mesa Sectorial

Etiquetat com a

mesa tècnica

Comentaris

Diego Aguilera Pineda

21 gener 2016 / 19:23 h

Doncs si ens hem de traure el B1
,el máster y preparar oposicios (y donar clase) ens faltaran hores


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR