Meses de negociació

STEPV exigeix la negociació d’un nou decret de permisos i llicències per al professorat

La Conselleria presenta un manual d’aplicació dels permisos i llicències del professorat basat en un decret obsolet

dimecres 29 abril 2015 17:22 h

La Generalitat Valenciana està unificant l’aplicació dels decrets de permisos i llicències de tot el personal funcionari. Per això està negociant en les meses sectorials un manual d’aplicació, adaptat a cada àmbit funcionarial.

STEPV ha insistit en la lactància, les llicències per estudi i formació, i en la no discriminació del professorat interí

En el cas d’educació, el manual és l’aplicació del Decret 7/2008, de 25 de gener, del Consell, pel qual es regulen els permisos i llicències del personal docent no universitari, la Llei 7/2007, de 12 d’abril, de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic i el Reial Decret Llei 20/2012 de retallades, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat (que castiga el professorat que cau malalt amb retallades salarials).
STEPV ha plantejat la necessitat de revisar el decret per ajustar-lo a les necessitats actuals i millorar el règim de permisos i llicències al professorat, a més de derogar el reial decret llei 20/2012 de retallades que afecten sobretot al cobriment de les substitucions generades pels permisos i llicències i per les incapacitats temporals.
En eixe sentit, STEPV ha insistit en aspectes com ara l’acumulació de lactància, les llicències per estudi i formació, i en la no discriminació del professorat interí, que en l’actualitat no té accés a totes les llicències.
El cas de l’acumulació de lactància és possiblement el més preocupant de tots els tractats, ja que el Sindicat considera que l’administració fa una interpretació molt restrictiva del Decret 7/2008 i limita el dret de les mares a acumular la lactància immediatament després del permís per maternitat. Aquestes limitacions, a més, van en funció de factors que no estan estipulats ni en el Decret ni en la Llei d’Igualtat i que resulten clarament discriminatoris, com ara el tipus de lloc de treball que ocupa la mare, o si després té intenció de demanar-se una llicència no retribuïda o una excedència per cura de fill/a.
En aquest sentit, per exemple, en opinió de la Conselleria, una mare interina que estiga cobrint substitucions no tindria dret a acumular la lactància i una mare funcionària de carrera que es demane una excedència tampoc tindria dret. STEPV ha mostrat a l’administració una sentència guanyada recentment en favor del dret d’una mare interina a tindre els 30 dies d’acumulació de lactància i ha exigit que aquesta acumulació siga concedida a tota aquella mare treballadora que la demane, tal i com marca la normativa i sense cap tipus de restricció.
El sindicat també ha demanat que es tornen a convocar les llicències retribuïdes per estudis, que el percentatge de les reduccions de jornada siguen flexibles per tal de facilitar l’organització de l’horari del professorat i dels centres, i que en la reducció de jornada per violència contra les dones es contemplen tots aquells actes violents comesos contra les dones, independentment de si són perpetrats en l’ambit privat o públic.


Comentaris

Loles Terol Trenzano

30 abril 2015 / 11:36 h

Hola,
m’agradaria que es tinguera també en compte el permís per a reducció de la jornada. Fins ara es pot reduïr un 50% o un 33% la jornada dels personal docent. El problema és que almenys en les Escoles Oficials d’Idiomes resulta impossible reduïr ixe percentatge si un professor/a que no té reducció de cap tipus, imparteix 5 grups de 4 hores setmanals cada un d’ells. Per tant, reduïr el 50% suposa que dos professors impartisquen un mateix grup (l’un dilluns i l’altre dimecres, per exemple), la cual cosa resulta un problema, sobre tot per als alumnes i el funcionament de les classes. En el cas d’un terç, encara és pijor. A mi m’agradaria reduïr la meua jornada un terç i impartir 3 grups dels 5 que em correspon impartir. Però segons els càlculs, em quedaria algo més d’un hora lectiva per donar a la setmana i no crec que li fera gràcia a la meua substituta o substitut impartir una hora de més. Açò s’arreglaria si Consellerería parlara d’hores lectives i no de percentatges, en el nostre cas reduír o bé 8 hores o bé 12 hores.
I Crec que en Secundària també és un poc difícil d’ajustar.
Què en penseu?
Gràcies
Lole Terol


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR