Condicions laborals

STEPV denuncia els retards en la concessió del permís per cura de fill amb malaltia greu

Els actuals endarreriments de la Conselleria d’Educació en la tramitació de les reduccions de jornada als docents que tenen fills i filles amb malalties greus està causant greus perjudicis a aquestes famílies

El professorat té dret a un permís fins el 99% de reducció de jornada per malaltia greu del fill/a

dimecres 07 febrer 2024 11:09 h

El Sindicat considera aquesta situació inadmissible i recorda que aquests tipus de permisos requereixen la màxima celeritat en la seua tramitació, perquè són xiquets i xiquetes en situacions de salut molt delicades que necessiten atenció, cures, exploracions i visites mèdiques regulars –en molts casos diàries–, tant a casa com a l’hospital.

És totalment inacceptable que aquestes reduccions estiguen paralitzades setmanes

La Conselleria d’Educació manifesta que els endarreriments venen provocats per la fiscalització que fa Hisenda d’aquestes places, que requereixen ser duplicades perquè s’envie el corresponent substitut o substituta al centre educatiu. És a dir, per un costat tenim l’entramat burocràtic que caracteritza a l’administració pública i per l’altre una més que deficient provisió de recursos econòmics.

Per a STEPV aquesta explicació no justifica en cap cas la situació que han de patir aquestes famílies. És totalment inacceptable que aquestes reduccions estiguen paralitzades setmanes i, fins i tot, mesos, esperant el vistiplau d’Hisenda. Si després de tot és una qüestió de liquiditat, el Govern Valencià s’ha de preguntar si està destinant els diners i recursos on realment són necessaris. Per al Sindicat, òbviament, no està fent-ho. Al cap i a la fi, aquestes reduccions de jornada són un dret de qualsevol treballador –i més encara d’aquests xiquets i xiquetes– que, a la vista dels fets objectius esmentats, està vulnerant-se.

A aquesta situació actual s’hi sumen reclamacions històriques de STEPV:

- En primer lloc, que la reducció de jornada comprenga tot el període laborable del docent des de setembre fins a juliol, ja que a hores d’ara sols deixen gaudir-la en període lectiu, qüestió totalment incongruent perquè la situació de la família és exactament la mateixa.
- En segon lloc, la valoració dels percentatges de reducció de jornada que s’hi atorga, que en molts casos no cobreix les necessitats del xiquet o la xiqueta.
- En tercer i últim lloc, la simplificació del procediment de tramitació i de renovació d’aquestes reduccions, perquè siguen tramitades com més ràpidament millor i sense excés de burocràcia que l’únic que fa és endarrerir el començament i dificultar el dia a dia d’aquestes famílies.

En definitiva, el Sindicat demana a la Generalitat Valenciana que pose damunt de la taula tots els recursos necessaris per solucionar aquesta situació. Amb els drets d’aquestes famílies no es pot jugar.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR