Arranjament escolar

STEPV insta a la Conselleria a atendre les al·legacions presentades pels centres afectats

El Sindicat valora en roda de premsa la proposta d’arranjament escolar.

Beatriu Cardona (presidenta Junta de Personal de València), Marc Candela (responsable d'Acció Sindical de STEPV), Patri Teruel (presidenta de la Junta de Personal de Castelló) i Pep Coll (president Junta de Personal d'Alacant)

dilluns 15 maig 2017 14:04 h

STEPV ha convocat una roda de premsa aquest matí per analitzar la proposta provisional d’arranjament escolar per al curs 2017/18 en infantil i primària. El Sindicat ha posat l’accent en la incongruència de mantindre habilitades tantes unitats (429 en total) la majoria de les quals ja haurien d’estar creades i, per tant, consolidades. Per a STEPV és incongruent aquesta proposta i imposar la repetició de centre el curs que ve al personal adjudicat en juliol passat amb l’argument de consolidar les plantilles. Les places habilitades en l’arranjament són places provisionals i, per tant, només es poden ocupar pel professorat provisionalment. Si es crearen aquestes unitats el professorat que les ocupara ho faria de forma definitiva, de manera que es donaria estabilitat de forma real a les plantilles dels centres.

L’educació pública no ha estat tractada per la Conselleria d’Educació de la manera benevolent que alguns pretenen fer-nos creure

D’altra banda, STEPV ha manifestat la seua preocupació en les zones rurals, ja que sis centres (3 a Castelló i 3 a Alacant) tancaran en les comarques interiors si no es modifica l’arranjament. A València, se suprimeixen 14 unitats en centres de l’àmbit rural.

STEPV s’ha posat en contacte amb els centres afectats per les supressions (en total se suprimeixen 158 unitats (65 en infantil i 93 en Primària) i ha traslladat a les direccions territorials 70 al·legacions d’aquests centres.

Amb aquestes dades podem afirmar que l’educació pública no ha estat tractada per la Conselleria d’Educació de la manera benevolent que alguns pretenen fer-nos creure respecte a l’ensenyament concertat, l’arranjament del qual encara no coneixem. En la roda de premsa, s’ha evidenciat el blindatge dels centres concertats respecte dels públics en alguns barris de València com la Malva-rosa o Sant Marcel·lí on se suprimeixen places públiques i es mantenen les concertades.

STEPV reivindica, per tant, que la Conselleria atenga les al·legacions dels centres públics, que es mantinguen els centres rurals i que el govern valencià establisca un pla de xoc en l’àmbit rural per a evitar tancament d’escoles, que es creen les unitats habilitades en l’arranjament definitiu i que es reduïsquen encara més les ràtios i es generalitzen a tots els nivells.

En la roda de premsa també s’ha presentat la nova campanya en defensa de les condicions laborals del professorat que posarà en marxa pròximament el Sindicat i que reivindica millores que també afectarien l’arranjament escolar.

STEPV considera que cal negociar ja els temes plantejats en la campanya per avançar en la qualitat del sistema educatiu i en la millora de les condicions laborals i en la dignificació de la tasca docent, tan malmesa els darrers anys per la política de retallades del govern anterior.

Ja_toca_cartell

Tríptic campanya “Ja toca”


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR