Meses de negociació

STEPV insisteix en la baixada de ràtios en la negociació de l’arranjament escolar

Conselleria ha informat que no han fet canvis en la norma perquè alguns van associats a la propera negociació de plantilles

dimecres 10 novembre 2021 15:53 h

Hui han passat per mesa les instruccions que regularan l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 22-23. El Director General de Centres, Ximo Carrión, ha explicat que la instrucció presenta pocs canvis respecte a la del curs passat, ja que en breu es negociaran les plantilles, on caldrà abordar determinades qüestions

El Sindicat ha posat el focus en algunes qüestions concretes que porta demanant des de fa diversos anys

STEPV ha mostrat la seua disconformitat amb aquesta afirmació, ja que encara que algunes qüestions van lligades, hi ha altres que caldria fer constar a aquesta instrucció, independentment de la negociació de plantilles; i ha tornat a demanar una baixada generalitzada de les ràtios a totes les etapes educatives, encara que també ha reconegut l’esforç fet per Conselleria per baixar les ràtios i evitar el tancament d’unitats, davant la imminent baixada de natalitat.
El Sindicat ha posat el focus en algunes qüestions concretes que porta demanant des de fa diversos anys. Propostes que, amb una partida pressupostària mínima, millorarien la inclusió als centres educatius i evitarien el tancament d’unitats i que no cal que vagen lligades a la negociació de plantilles. Entre d’altres:
- Reducció de ràtio a l’aula de referència de l’alumnat que s’escolaritza a les UEEE o UCIL.
- Reduccions de ràtio per escolarització d’alumnat de grau 3 a centres que ja tenen altres reduccions per les seues característiques.
- Baixada de ràtio a 15 als centres que escolaritzen més del 50% d’alumnat amb necessitats de compensació.
Aquestes propostes van destinades a l’alumnat i als centres més vulnerables i amb més necessitats. STEPV ja les havia fet arribar a la DG d’inclusió, que hi estava d’acord, a la DG de centres, i les ha tractades en mesa. De fet la passada setmana va preguntar al torn obert per aquesta qüestió.
L’unic canvi significatiu que trobem a la instrucció respecte a la del curs passat és el canvi en el concepte de centres de caràcter singular, al preàmbul: «centres docents de caràcter singular per estar ubicats en zones socialment, culturalment i econòmicament desfavorides. Els barris desfavorits considerats són aquells que presenten indicadors de vulnerabilitat, com s’indica en l’article 25 de la Llei 3/2019».
STEPV considera que aquest canvi de concepte és restrictiu, ja que els dos darrers cursos s’han considerat centres de caràcter singular aquells que escolaritzen a més del 25% d’alumnat amb necessitats de compensació de desigualtats, independentment de la zona on s’ubiquen i ara es restringeix al condicionant d’estar a una zona desafavorida.
La DG de centres ha manifestat que tots els centres amb més del 25% d’alumnat amb necessitats de compensació educativa tindran ràtio a 20 i que és en la dotació per PAM de personal addicional on es tindrà en compte que estiguen ubicats a zones desafavorides.
STEPV ha sol·licitat que s’elimine la refencia a l’article 25 de la Llei 3/2019 i que aquest nou concepte no afecte a les ràtios i plantilla que han de tindre aquests centres, ja que independentment del lloc on estigues ubicats, l’alumnat que tenen té unes necessitats molt similars.
El Sindicat també ha insisitit en millores per als centres incomplets i els CEE, millores que venia proposant també en cursos anteriors i a les que ha afegit l’escrit enviat per l’ADEEP (associació de direccions de CEE).
Igualment, STEPV ha demanat una vegada més la represa del grup de treball sobre centres «CAES» (impulsat per STEPV després que més de 20 centres van signar el curs passat un manifest amb propostes, que va ser remés a Conselleria i no tenen resposta) i la creació d’un nou grup sobre els CEE amb la participació de les Direccions Generals necessàries per buscar opcions reals i definitives als problemes d’aquests centres.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR