Meses de negociació

STEPV rebutja negociar amb la Conselleria en funcions la normativa d’inici de curs

També ha rebutjat negociar el calendari escolar si es manté el 3 de setembre com a data d’inici del curs

dimecres 03 juny 2015 17:01 h

STEPV ha fet una intervenció prèvia en la Mesa Tècnica d’aquest matí, abans de tractar els 10 punts de l’ordre del dia, per a mostrar el seu malestar davant la convocatòria d’una mesa tan carregada de temes importants després de mesos de pràcticament paràlisi negociadora.

STEPV s’ha negat a negociar cap dels punts de desplegament de la LOMQE

A més, el Sindicat ha plantejat l’ajornament de la negociació dels temes d’inici de curs a la constitució del nou govern valencià, ja que l’actual conselleria en funcions està condicionant el nou Consell amb una sèrie de mesures que els nous partits ja han anunciat que no accepten. En concret, l’inici del curs el 3 de setembre o la normativa de desplegament de la LOMQE que contenen les instruccions d’inici de curs de totes les etapes educatives.

És per això que STEPV no ha entrat a negociar ni el calendari escolar, ni les instruccions d’inici de curs, ni el ROF de l’ISEA ni el decret d’assessors tècnics. Així i tot, el Sindicat ha manifestat en cada un dels punts els aspectes que considera negatius o que rebutja.

Quant al calendari escolar, és inadmissible que el curs comence el 3 de setembre per tota la problemàtica que ha generat aquest curs, de sobra coneguda. Respecte a les instruccions d’inici de curs, és una normativa que desplega la LOMQE, llei que compta amb el rebuig de la comunitat educativa. Quant al Decret d’assessors tècnics, STEPV ha rebutjat que professorat de religió puga optar a aquestes places d’assessorament en la Conselleria d’Educació ja que no estan contemplats ni en l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic ni en la Llei de la Funció Pública sobre la que es bases aquestes figures.

La Conselleria ha insistit en què la normativa s’ha de negociar en mesa tècnica i, en tot cas, hauran de ser els directors generals corresponents els que contesten a les propostes plantejades pel sindicat. Per tant, en la mesa tècnica els representants de conselleria no han volgut posicionar-se sobre el manteniment o no de l’inici del curs el 3 de setembre ni sobre el possible marge de negociació per a modificar la data d’inici de curs i simplement s’han compromés a traslladar les peticions sindicals a la Direcció General de Personal perquè responga en la mesa sectorial de la setmana que ve.

Descarrega’t la intervenció prèvia del sindicat ací


Comentaris

Josep Daniel Climent Martinez

03 juny 2015 / 18:44 h

ha manifestat


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR