Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre classificació de centres i calendari escolar

STEPV ha fet propostes per incloure els institut escola i l’abonament a les vicedireccions de les seccions d’IES. Sobre el calendari, ha proposat racionalitzar-lo

dijous 28 març 2024 12:02 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre la catalogació, a efectes retributius, dels centres educatius públics. És a dir, de la resolució que classifica a tots els centres dependents de la Conselleria segons el nombre d’unitats o alumnat i que estableix segons la seua tipologia allò que han de cobrar els equips directius.

La Conselleria s’ha compromés a estudiar les propostes sindicals

El Sindicat ha fet diverses consideracions a aquest projecte de resolució. En primer lloc, hem aprofitat l’ocasió per a tornar a demanar l’actualització de la normativa que regula la consolidació del complement de direcció, el Decret 13/2005, de 21 de gener, i la Resolució de 12 de setembre de 2005. El procediment actual, entre altres coses, no contempla els cursos acadèmics en què les direccions estan d’accidentals, ni tampoc permet consolidar el complement a les vicedireccions de les seccions d’IES. Fet que suposa un greu perjudici cap a aquestes persones que realitzen les mateixes funcions que les direccions i que requereix una ràpida solució per part de l’administració. Cal destacar que el Síndic de Greuges s’ha pronunciat justament en aquesta línia, tal com li hem recordat a la Conselleria. Una altra opció seria un canvi normatiu que establira en les seccions d’IES la figura del director o directora. L’administració s’ha mostrat favorable a revisar aquesta situació.
D’altra banda, el Sindicat ha preguntat per la situació dels instituts escola, demanant la publicació de les resolucions d’integració d’aquests centres i que encara no s’ha produït. També hem demanat un canvi en la redacció de l’article de la resolució que fa referència a la seua classificació, que ha de ser com a centres d’Educació Secundària Obligatòria, proposant que s’agafe literalment l’article 4, punt 7, de l’Ordre 20/2023, de 29 juny, per ser molt més clarificador.
Finalment, hem esmenat la situació d’aquells centres que ens havien manifestat la seua disconformitat amb les dades que hi figuren en els annexos, de manera que puguen ser revisades. La Conselleria ha contestat que revisaran les dades i ha explicat que agafen les dades d’ITACA, amb data de gener de 2024, ja que s’esperen uns mesos fins que tots els centres, sobretot les FPA, tanquen la seua matrícula.

En el torn obert el Sindicat ha preguntat sobre aquestes qüestions:
- Arranjament escolar: Inspecció General ha de fer els estudis i enviar als consells escolar perquè facen correccions.
- Calendari d’admissió: No tenen previsió. Falta publicar el decret i l’ordre d’admissió. Estan a l’espera de l’informe de l’advocacia de la Generalitat i, posteriorment, ha de passar al Consell Jurídic Consultiu.
- Resolució d’integració dels instituts escola. Addueixen que es requereix d’una partida pressupostària d’Hisenda i que no tenen data de previsió d’aquestes resolucions.

En finalitzar la Mesa Sectorial, s’ha constituït un grup de treball sobre el calendari escolar del curs 2024/25. STEPV ha posat damunt de la taula l’estructuració del calendari escolar basada en bimestres, com està actualment en Cantàbria, i on es fan 7 setmanes lectives i 1 no lectiva, mantenint els períodes no lectius de Nadal i Setmana Santa i els 175 dies lectius que marca la LOMLOE com a mínims. La Conselleria no s’ha tancat a estudiar la proposta en més deteniment, atenent la realitat i els diferents contexts socioeducatius dels centres. Tot i que ha expressat que és un model de calendari que necessitaria l’aprovació de la comunitat educativa. És per això, que passarà la proposta pròximament a les famílies.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR