Meses de negociació
Mesa Sectorial sobre calendari escolar i mentories digitals dins del Pla Digital de Centre
Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre el calendari escolar per al curs 2024/25 i la provisió de llocs en règim de comissions de serveis per a la realització de mentories digitals en el marc del Pla Digital de Centre i de la Capacitació d’Aules Digitals Interactives. No s’ha informat encara si s’executarà o no el concurs autonòmic.
Sobre el calendari escolar, STEPV ha tornat a posar damunt la taula la possibilitat de modificar el calendari i que aquest tinga un caràcter més racional i pedagògic. En aquesta línia, hem preguntat per l’estudi del calendari escolar a l’estil del de Cantàbria, ja que en la darrera mesa la Conselleria va informar que passaria la nostra proposta a les famílies perquè pugues estudiar-se amb més deteniment.
La Conselleria traslladarà les propostes sindicals a la mesa de pares i mares
Conselleria ha contestat que les associacions de famílies no estaven tancades al seu estudi per a propers cursos però que el debat ha de passar ara necessàriament pel Consell Escolar Valencià.
Pel que fa a la data d’inici de les classes, el Sindicat ha demanat que com a mínim siga el 9 de setembre, així hi ha almenys una setmana completa per a preparar el començament del curs. La Conselleria no s’ha mostrat en desacord amb la proposta i ho traslladarà a la Mesa de pares i mares.
Respecte al punt de mentories digitals i aprofitant que el Secretari Autonòmic d’Educació presidia la mesa, el Sindicat ha fet una prèvia per remarcar la necessitat de millorar les dotacions de material informàtic que disposen els centres. Entenem que són partides diferents i que el Pla Digital és finança per fons europeus, però voldríem ficar palés les necessitats quant a material que tenen molts dels centres educatius del País Valencià, alguns fins i tot no gaudeixen ni de bona connexió a internet.
Posteriorment, hem fet una sèrie d’esmenes a la resolució. En primer lloc, en relació amb els requisits de participació, hem demanat un aclariment sobre la possibilitat o no d’acreditar l’antiguitat de cinc anys que marca la convocatòria amb serveis prestats com a funcionariat en pràctiques o interí, ja que la redacció portava a confusió. La Conselleria ha indicat que a data 1 de setembre hauran de ser funcionaris de carrera, però que l’antiguitat mínima de cinc anys podrà complir-se en qualsevol modalitat.
En segon lloc, hem sol·licitat la possibilitat de renunciar a la participació en algun punt intermedi abans de la finalització, com habitualment ocorre en qualsevol procediment, però que no quedava recollit la base sèptima. Tot i que més endavant, en la base tretzena, sí que s’acceptaven les renúncies. Per tant, hem demanat l’aclariment i posterior modificació.
En tercer lloc, en relació amb l’entrevista, donat que realment el que demana la convocatòria és una exposició de continguts segons l’Annex III, el Sindicat ha demanat dues coses: canviar el nom d’entrevista per exposició i així evitar suspicàcies, i incloure els criteris d’avaluació que utilitzaran les comissions per a valorar aquesta part del procediment.
En quart i últim lloc, hem esmenat alguns apartats del barem de mèrits:
- El màster de professorat sí que s’hauria de baremar al professorat del cos de mestres, ja que no és un requisit acadèmic d’ingrés per a aquest cos. Hi ha sentències al respecte que, a més a més, s’han estés a altres procediments com el Concurs de Trasllats o les oposicions.
- Que s’incloga un subapartat per a valorar el domini del valencià, en la convocatòria parla de qualsevol ensenyament i de nivell superior a B2, però per al valencià hauria de ser c2, ja que c1 és el requisit lingüístic que han de complir els docents.
- Que l’apartat referent a l’acreditació a la competència digital incloga també la possibilitat d’aconseguir aquesta puntuació a través de la formació permanent i específica que tinga el participant en l’àmbit digital, perquè hi ha molta gent pendent d’acreditar-se per les poques places que s’han oferit en els cursos per part dels CEFIRE.
- Augmentar la puntuació de l’apartat 2.1 i 2.2 que fa referència a l’experiència professional per a posar en valorar els coneixements i experiència que ja han adquirit prèviament aquestes persones.
- La possibilitat d’acreditar la competència digital i els serveis efectius dintre de Plans Digitals d’altres territoris.
Finalment, s’ha informat que el pagament de les dietes de les assessories del Pla Digital 2022/23 està previst per a fer-se aviat. L’endarreriment segons Conselleria ha estat, entre altres coses, perquè no estaven signades, bloquejant-se el pagament.
Respecte al concurs de trasllats autonòmic pendent d’execució, la Direcció General de Personal no ha acudit a la Mesa Sectorial i, per tant, no sabem encara la decisió sobre la seua execució o no.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.