Contractes-programa

STEPV reclama convertir en estable la plantilla del contracte programa

Es negocia en Mesa Tècnica la convocatòria per al curs que ve

dimecres 11 febrer 2015 14:22 h

STEPV ha tornat a manifestar la incongruència de retallar les plantilles estables i substituir-les per professorat provisional

El contracte programa s’utilitza per suplir les necessitats de personal, i no en tot els casos, amb una plantilla provisional cada curs escolar, quan aquesta hauria de ser estable i de catàleg perquè les necessitats per atendre el perfil d’alumnat que abracen els contractes programa són estructurals i no conjunturals.
Aquesta és la tesi que ha defensat STEPV en la mesa tècnica d’aquest matí sobre l’ordre que convoca aquests programes de forma experimental. El Sindicat ha tornat a manifestar la incongruència de retallar les plantilles de primària, secundària, batxillerat i formació professional durant aquests anys i substituir-les en part per professorat que depén d’un contracte programa, les places del qual són provisionals cada curs escolar.
Novament, STEPV ha reclamat que les places d’aquests programes d’atenció a l’alumnat amb necessitats especials es convetisquen en places definitives i s’oferten en el catàleg de places en els concursos de trasllats, d’aquesta manera l’atenció a aquest alumnat no dependria cada any de l’autorització per part de la Conselleria d’Educació, sinó que el centre educatiu podria gestionar els recursos propis d’acord amb les seues necessitats i fer una planificació a curt, mitjà i llarg termini i s’estalviaria càrrega burocràtica.
D’altra banda, STEPV també ha demanat l’avaluació dels contractes programa, actualitzats a 2014 i també el mateix informe però amb el conjunt del pla de xoc contra el fracàs escolar. En eixe sentit, el Sindicat ha traslladat a l’administració un pregunta que s’ha quedat sense resposta: a què atribueix la Conselleria d’Educació l’increment d’1'7 punts de l’índex d’abandonament prematur en 2014.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR