Polítiques educatives

STEPV inicia una campanya per l’ampliació dels desdoblaments en FP

El Sindicat anima a emplenar i presentar un model d’informe.

divendres 20 abril 2018 13:09 h

En la campanya Ja Toca de STEPV, que reivindica la reversió de les retallades i la millora de les condicions laborals del professorat, s’inclou un aspecte de gran importància per a la Formació Professional com la recuperació i augment dels desdoblaments dels mòduls pràctics.

En l’Ordre 69/2015, de la Conselleria d’Educació, s’estableixen criteris per a definir els models de plantilla de Formació Professional, on es concreta que s’haurà de disposar de la plantilla necessària per a permetre el desdoblament total o parcial d’aquells mòduls susceptibles de desdoblament, en funció del maneig de maquinària i útils que requerisquen una atenció més personalitzada a l’alumne, de més seguretat en el taller o laboratori o de la disponibilitat d’espais i material, així com del contingut pràctic del mòdul. Anualment, s’ha de publicar per mitjà d’una resolució, la relació de mòduls i/o especialitats de professorat dels cicles formatius la dedicació horària del qual és susceptible de desdoblament, i s’incrementarà, si és necessari, la plantilla dels centres per a impartir-los; s’entén que, si no es publica, es mantindrà la relació publicada per última vegada.

La relació de mòduls de cicles formatius la dedicació dels quals és susceptible de desdoblament per al curs 2017-2018 en centres públics es van concretar en la RESOLUCIÓ de 7 de juny de 2017. En esta normativa, s’especificaven els canvis dels mòduls a desdoblar dels cicles formatius que havien passat a LOE que ja eren desdoblats a LOGSE, i els nous desdoblaments de cicles formatius nous, però no s’incloia cap ampliació dels desdoblaments respecte a la resolució anterior.

En la negociació d’esta normativa en mesa sectorial el 27 de maig de 2017, STEPV va justificar diferents arguments per demanar més desdoblaments: prevenció de riscos per seguretat i factors ambientals, presència de persones externes al centre en les dinàmiques d’aprenentatge, alumnat menor d’edat als CFGM, utilització d’equipaments cars i portàtils fora de l’aula, complexitat de la didàctica, desdoblament de mòduls per afinitat amb altres que ja són desdoblats, i treball sistemàtic multidisciplinar per projectes. STEPV va proposar en eixa mesa un total de 34 peticions del professorat i centres d’ampliació o concessió de nous desdoblaments, de 10 famílies professionals diferents, justificats raonadament segons les argumentacions anteriors. La resposta de la DGFPERE va ser que cadascuna d’eixes peticions havia de ser justificada amb un informe arrelat a currículum, que havia de ser presentat a la DG. El breu període disposat per presentar eixos informes, en una època on els docents estaven carregats de feina de final de curs, va fer que en la publicació de la resolució al DOGV el 15 de juny de 2017 no considerara cap d’eixes peticions.

Per este curs proposem que eixos informes per sol·licitar els nous desdoblaments es facen amb antelació a la corresponent mesa de negociació, oferim una PLANTILLA per guiar la redacció d’este informe, per així justificar fonamentadament eixos desdoblaments. Una vegada registrat l’informe a la Direcció General de Formació Professional, l’afiliació pot enviar còpia a STEPV al mail .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic), per recopilar les demandes i poder defendre-les en la propera corresponent mesa de negociació.

Descarrega’t el model d’informe


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR