Oposicions

Oposicions 2021: Ràtios definitives aspirants/tribunal

La Conselleria va publicar el passat 28 d’abril la llista definitiva de persones admeses i excloses en les oposicions de secundària, professorat tècnic d’FP, escoles oficials d’idiomes i ensenyaments artístics

dilluns 03 maig 2021 19:12 h

Segons la llista definitiva de persones admeses i excloses, finalment 22.798 persones aspirants optaran a les 3542 places en les oposicions de 2021, que representen 1383 persones menys que en la llista provisional, publicada el 15 de febrer.

STEPV continua considerant que aquest curs no és el moment adequat per a convocar oposicions

Aquesta disminució de persones respecte a la provisional es deu, bàsicament, a no haver registrat el títol del C1 de Valencià en la Conselleria d’Educació, com indica la convocatòria d’oposicions. Aquestes persones poden, si disposen del C1 de Valencià, poden encara presentar un recurs de reposició i registrar alhora el títol en la Conselleria per tindre una opció a ser admesos finalment en les proves.

Pel que fa als tribunals, en total hi ha 476 tribunals ubicats en 177 centres educatius de tot el País Valencià. Per intercomarcals, la distribució és la següent:

- Alacant: 150 tribunals en 55 centres, que acullen 7102 aspirants.

- Castelló: 52 tribunals en 24 centres, que acullen 2388 aspirants.

- València: 274 tribunals en 98 centres, que acullen 13308 aspirants.

Cal remarcar que la intercomarcal de València acull 3818 aspirants més que la suma de les dues altres intercomarcals i compta amb 72 tribunals més. En general, el màxim de tribunals de acull cada centre educatiu és de tres, excepte en algun cas com l’Escola d’Art i Superior de Disseny que és el centre que més tribunals i aspirants acull. Aquesta mesura es deu a la situació de pandèmia, fet que també a provocat que, a més d’Alacant, València i Castelló, altres localitats també acullen tribunals, per primera vegada.

STEPV ha fet un estudi de les ràtios per especialitats davant la publicació del llistat definitiu de persones admeses i excloses en les oposicions de 2021. La ràtio global aspirant plaça és de 6,4, tot i que per cada especialitat és molt variable.

STEPV continua considerant que aquest curs no és el moment adequat per a convocar oposicions, ja que els més de 15.000 interins cridats a les oposicions no estan en condicions de preparar-les, ja que el volum de feina per la situació de la pandèmia s’ha multiplicat. A la Conselleria li ha passat el mateix, com s’ha vist amb l’ajornament del 15 de maig al 22, fet que ha demostrat que ni la pròpia administració està en condicions de complir amb les seues pròpies previsions.

Descarrega’t ací la Ràtio definitiva aspirants/tribunals
Nota: està pendent encara la distribució de places per tribunal, fet que segurament variarà l’estudi presentat ara
RATIO_DEFINITIVA_OPOSICIONS_2021_(1).pdf


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR