Meses de negociació

STEPV exigeix la renegociació de l’oferta pública d’ocupació

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial en què s’ha tractat la convocatòria de les oposicions

dijous 16 desembre 2021 16:28 h

Actualment hi ha dues ofertes públiques d’ocupació per al cos de mestres publicades en el DOGV. Una de 2020 (publicada en el DOGV del 22.12.2020) que oferia 1272 places; i una altra de 2021 (publicada en el DOGV del 15.10.2021) que oferia 1228 places. Les places oferides en l’oferta de 2020 són places d’”estabilització”, és a dir, aquelles que contemplen els pressupostos generals de l’estat de 2017 i 2018 (les vacants existents almenys tres anys abans de 2017), mentre que les places oferides en 2021 són places de reposició, és a dir, jubilacions, defuncions, etc.

El Ministeri i les comunitats autònomes han acordat mesures que castiguen les persones opositores

La Conselleria ha explicat que ha decidit oferir només en el procediment de concurs oposició les places de reposició, és a dir, les 1228 oferides en 2021. La justificació és que el Decret Iceta, que està en tramitació actualment, estableix que unes determinades places s’han d’oferir en concurs oposició i unes altres en concurs de mèrits. Per evitar la judicialització del procediment, la Conselleria ha decidit oferir només les places de reposició que, segons l’administració, no estan afectades pel decret Iceta.
STEPV discrepa d’aquesta interpretació perquè la disposició addicional vuitena pot incorporar places de reposició en el procediment de concurs de mèrits i, per tant, sí que es veuen afectades pel decret Iceta.
És per això que el Sindicat ha proposat renegociar l’oferta pública d’ocupació després de la publicació del Decret Iceta, que es preveu per a la setmana que ve, després que passe pel Senat el 22 de desembre, i aclarir quines places existents actualment són susceptibles d’oferir-se per concurs oposició i quines per concurs de mèrits, ja que si no es fa aquesta feina primer és molt probable que el procediment acabe judicialitzant-se i les conseqüències compliquen més encara la situació actual.
El Sindicat ha criticat, per tant, que la Conselleria haja modificat unilateralment l’oferta de places sense haver convocat prèviament la Mesa Sectorial i haver facilitat les dades de les places que poden ser susceptibles d’oferir-se en un procediment o en un altre.
A més, la Conselleria ha informat que si s’oferten les places de reposició, les poques millores que s’han aplicat en les oposicions recents (nombre de temes a elegir en la prova teòrica, puntació de l’antiguitat, etc.) no es poden aplicar ara perquè estan reservades per a les places d’estabilització. També ha informat que així s’ha acordat en les reunions de les comunitats autònomes amb el Ministeri d’Educació.
La reacció del Sindicat ha estat acusar a les administracions educatives d’acordar mesures que castiguen les persones opositores, ja que podrien haver acordat que aquestes millores s’apliquen també a les places de reposició o afegir a les places de reposició aquelles places d’estabilització que sí o sí s’oferiran en futures convocatòries de concurs oposició, tal i com determina el decret Iceta.
Per al Sindicat aquest acord amb el Ministeri és una punyalada a l’esquena a les persones que estan preparant-se les oposicions i que ara veuran canviades les regles de joc que s’havien implementat en les darreres convocatòries. A més, el Decret Iceta també estableix que les proves podran ser no eliminatòries. Per tant, no s’acaba d’entendre perquè la Conselleria té tanta pressa en convocar unes oposicions si es poden buscar fórmules perquè el procés siga més assequible i esperar que es publique el decret Iceta i la seua adaptació a educació perquè les proves no siguen eliminatòries.
La negociació continuarà demà.
El Sindicat ha convocat una assemblea dimarts 21 de desembre a les 18h per a explicar-ho, en aquest enllaç


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR