Meses de negociació

La Conselleria manté la Mesa de les oposicions malgrat que el Ministeri canviarà la convocatòria

STEPV ha sol·licitat l’ajornament de la Mesa Sectorial fins que es produïsca la reunió amb el Ministeri la setmana que ve. Els representants del Sindicat, estupefactes davant el manteniment de la Mesa Sectorial

divendres 17 desembre 2021 13:25 h

El Ministeri d’Educació i Formació Professional va enviar ahir per la vesprada la convocatòria d’una Mesa de Negociació per a dimarts 21 de desembre per a modificar el RD 276/2007 d’ingrés a la funció pública docent i adaptar-lo al Decret Iceta. En l’esborrany enviat als sindicats el Ministeri introdueix algunes mesures noves, com que les proves no seran eliminatòries o que les especialitats no pràctiques no tindran prova pràctica, entre altres coses. I també afegeix que totes les convocatòries previstes per a 2022, 2023 i 2024 es realitzaran amb aquest procediment, independentment que les places convocades siguen o no d’estabilització, precisament perquè, com defensava ahir STEPV, no té sentit dos models d’oposició en funció de les places oferides.

El Sindicat ja ve advertint des de setembre que el decret Iceta modifica el concurs oposició

Recordem que ahir la Conselleria va informar que les 1228 places que es convocaran en les oposicions de 2022 són de reposició, no d’estabilització i, per tant i segons la Conselleria, no estan afectades pel decret Iceta. La proposta del Ministeri desmenteix aquesta interpretació de la Conselleria perquè afirma explícitament que també s’han de realitzar amb el nou model proposat.
STEPV i altres sindicats han sol·licitat l’ajornament de la Mesa Sectorial a l’espera del resultat de la Mesa de Negociació amb el Ministeri perquè, si es confirma aquesta circumstància, s’ha de refer de nou tota la convocatòria.
La reacció de la Conselleria ha estat la de fer oïdes sordes al que la majoria sindical ha demanat i continuar endavant amb la negociació de la convocatòria, fet que ha provocat estupor en les representants del sindicat, que s’ha negat a perdre el temps fent aportacions a un document que previsiblement s’haurà de llençar a la paperera.
El Sindicat ja ve advertint des de setembre que el decret Iceta modifica el concurs oposició i estableix també un concurs de mèrits per a determinades places. La previsió és que es publique la setmana que ve en el BOE. El Ministeri d’Educació ja ha convocat la Mesa de Negociació per adaptar les oposicions al decret i és lògic i coherent que les administracions esperen al resultat dels canvis que s’han d’introduir i no entestar-se a convocar les oposicions amb un sistema que serà modificat, cosa que la nostra Conselleria no està acabant d’entendre.
Aquesta situació està creant desconcert entre les persones afectades, tant les interines com les opositores que volen entrar al sistema educatiu, ja que la Conselleria va modificant les seues decisions a mesura que es van coneixent les esmenes del decret Iceta, en lloc d’esperar que s’aclarisca la normativa estatal abans de convocar res.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR