Meses de negociació

Reunió del grup de treball sobre l’oferta d’ocupació en aplicació de la llei Iceta

Aquest matí s’ha celebrat la primera reunió per a marcar els criteris de les places que s’han d’oferir al concurs de mèrits i al concurs oposició

Un moment del grup de treball d'aquest matí

dimecres 06 abril 2022 16:25 h

La Llei Iceta, publicada el passat 28 de desembre de 2021 estableix que, abans de l’1 de juny de 2022 s’ha de publicar l’oferta de places que s’oferiran en el concurs de mèrits extraordinari i en el concurs oposició que s’han de convocar abans del 2024 en els processos d’estabilització que regula la llei, amb l’objectiu de reduir la temporalitat al 8%. La Conselleria ha convocat aquest matí un grup de treball per a tractar els criteris per a definir les places que s’oferiran en cada un dels dos procediments.

La Conselleria no ha presentat cap proposta concreta, sinó que ha donat la paraula als sindicats perquè proposen criteris sobre què s’estén per plaça estructural, que s’entén per plaça coberta ininterrompudament i quines s’han d’oferir en el concurs de mèrits i en el concurs oposició que estableix la Llei Iceta.
Sobre el que es considera plaça estructural, STEPV ha defensat que qualsevol plaça que estiga ocupada temporalment des d’abans del 31 de desembre de 2020 (com diu l’article 1.2. de la Llei) s’ha d’oferir en el procediment. També aquelles ocupades per funcionariat de carrera que actualment no l’estiguen ocupant, sempre i quan no genere cap greuge al professorat titular quan torne a ocupar la plaça. D’aquesta manera es generaria més plantilla docent en els centres. Sobre aquesta proposta la Conselleria ha respost que, si això implica un augment pressupostari no es podrà dur a terme ja que la pròpia llei ho prohibeix.
Sobre la consideració de plaça ininterrompuda, la Conselleria ha posat com a exemple que una plaça pot oferir-se en les adjudicacions de setembre i, per tant, durant uns dies es veuria interrompuda, però s’ha mostrat d’acord en què també es considere que és una plaça ininterrompuda per a oferir-la al procediment, sempre i quan s’oferisca per a ser coberta abans de l’inici de l’activitat lectiva, criteri que comparteix el Sindicat. Cal tindre en compte que la llei Iceta està pensada sobretot per a la funció pública, on les places temporals no solen patir interrupcions, però en educació pot passar que sí i, si es considera que no és ininterrompuda no s’oferiria als processos selectius en el marc de la llei Iceta.
Quant a les places que s’han d’oferir al concurs de mèrits, recollides en la disposició addicional sisena i vuitena de la llei Iceta, STEPV ha defensat que s’han de convocar totes les places en aquest procediment, atenent les dues disposicions. És a dir, les places ocupades temporalment des d’abans de l’1 de gener de 2016 i les places, posteriors a eixa data però ocupades per personal interí que tinga aquesta condició des d’abans de l’1 de gener de 2016, com diu la llei Iceta. Les sobrants anirien al concurs oposició.
El Sindicat també ha plantejat a la Conselleria la seua preocupació respecte a l’article 1 de la llei, que estableix l’acomiadament del personal interí al tercer any d’ocupar una plaça, ja que aplicar aquest article a l’ensenyament és una autèntica barbaritat. La Conselleria comparteix aquesta preocupació i està a l’espera que el Ministeri d’Educació ho regule, ja que hi ha un termini d’un any (que s’acaba en juliol de 2022) per fer-ho, si no s’aplicarà directament el que disposa aquest article 1 de la llei Iceta.
Recordem que aquesta llei és fruit d’un acord entre CCOO, UGT i CSIF amb el Ministre Iceta el 5 de juliol de 2021, que contempla aquest acomiadament i la indemnització de només 20 dies per any treballat en cas de cessament.
D’altra banda, STEPV ha preguntat si la Conselleria té previst ja un calendari d’execució dels procediments. El Sindicat ha proposat començar primer pel concurs de mèrits i després pel concurs oposició. La Conselleria encara ho està parlant internament però és molt probable que siga com proposa STEPV.
D’altra banda, el Sindicat ha preguntat si en el marc de la llei Iceta també es descomptaran les places ocupades per majors de 55 anys, com s’ha fet en les darreres oposicions. La Conselleria ha contestat que la Llei no permet aquesta situació. Arran d’aquesta pregunta de STEPV tots els sindicats s’han mostrat preocupats per la situació d’aquest col·lectiu, al qual no han tingut mai en compte quan han demanat sistemàticament el major nombre de places possibles a les oposicions en aquests darrers anys.
Finalment s’ha acordat que la Conselleria realitzarà una proposta de places per als dos procediments i convocarà una nova reunió el més prompte possible.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR