Meses de negociació

Continua la negociació de les oposicions i del ROF de CIPFP

En el torn obert, STEPV ha demanat aclariments sobre la qüestió de les habilitacions amb les quals pot participar el professorat del cos de mestres en el concurs de trasllats

Un moment de la Mesa Sectorial

divendres 24 gener 2020 17:08 h

Dijous 22 de gener va tindre lloc la Mesa Sectorial per a continuar amb la negociació de les oposicions (característiques de les proves pràctiques) i del ROF dels centres integrats públics de formació professional.

Quant al primer tema, STEPV ha defensat que les proves pràctiques s’han d’ajustar al màxim possible a la realitat de l’aula i s’han de garantir les millors condicions per a poder realitzar-les, tant pel que fa a les instal·lacions com als materials que, en determinades especialitats, són requerits. A més, en les especialitats d’Art i Disseny i, en general, d’ensenyaments artístics, s’ha reclamat la reducció de la durada de les proves pràctiques, ja que en la majoria dels casos les proves pràctiques ocupen molts dies.
Les característiques de les proves pràctiques que s’han negociat corresponen a les especialitats dels cossos de professorat de Música i Arts Escèniques, Escoles Oficials d’Idiomes, Art i Disseny i Formació Professional. Les especialitats del cos de Secundària i de Catedràtics de Música i Arts Escèniques es negociaran més endavant perquè encara no tenen la documentació preparada.
Quant a la negociació del ROF, el Sindicat ha centrat la seua intervenció en el manteniment dels departaments que la proposta de l’administració elimina, com és el departament de llengües, el de FOL i el de Pràctiques Formatives. També ha fet aportacions per a millorar les coordinacions didàctiques, de representació sindical en el Consell Valencià de la Formació Professional (on STEPV, sindicat majoritari de l’ensenyament té vetada la seua participació).
STEPV ha fet una reflexió sobre la necessitat de dedicar una despesa pressupostària major per als CIPFP perque desenvolupen més funcions que els IES i donen servei també a l’entorn proper, i així garantir els recursos necessaris en personal. Un exemple de demanda de més recursos seria un tècnic extern per ajudar en la FP integrada, que hauria d’incloure el manteniment de tallers i instal·lacions necessàries per la formació ocupacional i reglada. La millora de la gestió democràtica i el foment de la participació ha sigut un fil conductor també de les nostres reivindicacions.
En la delegació de STEPV a la Mesa Sectorial hi ha participat professorat de diferents centres d’art i disseny i de departaments d’anglés dels centres integrats de formació professional, que han pogut traslladar directament a l’administració les seues inquietuds i propostes. De fet, des del col·lectiu del professorat d’Idiomes dels CIPFP ha presentat un escrit signat per totes i tots els caps de departament d’Anglés dels 15 CIPFP a la Conselleria d’Educació amb les seues reivindicacions.
En el torn obert de paraules, STEPV ha plantejat la confusió que s’ha generat en el professorat del cos de mestres que actualment està en expectativa i que ha de participar de manera forçosa en el concurs de trasllats i que no s’ha aclarit si pot o no pot participar per totes les seues habilitacions o no. Efectivament, aquest col·lectiu pot participar per totes les habilitacions que ha obtingut i no només per l’especialitat per la qual va aprovar l’oposició (cas que només es restringeix en el curs de pràctiques). Aquesta qüestió s’ha aclarit per part de la Conselleria, que finalment ha donat la raó al plantejament defensat per STEPV i que sempre s’havia aplicat d’aquesta manera.
En eixe sentit la Conselleria ha publicat ja en la web que s’amplia el termini tant per a presentar les habilitacions del professorat del cos de mestres com del termini de peticions telemàtiques del concurs de trasllats. En aquest enllaç està la informació: https://stepv.intersindical.org/guies/trasllats
La Conselleria s’ha compromés a revisar a quantes persones afecta aquest fet i a ampliar el termini de les peticions telemàtiques.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR