Calendari escolar

Comunicat del Comitè de Vaga de les Escoles Oficials d’Idiomes

Comunicat del Comitè de Vaga de les Escoles Oficials d’Idiomes, format per membres del Secretariat Nacional de STEPV i per professores de les escoles

dijous 07 setembre 2017 20:03 h

El Comité de Vaga fa una valoració molt positiva del seguiment de la vaga xifrada en un 52% en brut. Diem en brut perquè cal tindre en compte una circumstància extraordinaria i important: els serveis mínims del 30% fan que aquesta xifra del 52% augmente fins el 74% de la plantilla que podía fer vaga, que no és el 100%, sinó el 70%. Prova d’açò és que molts companys i companyes que han cobert els serveis mínims s’han declarat també en vaga, i, per tant, encara hauria d’incrementar el seguiment. La Conselleria s’ha equivocat en les xifres i, el que és més preocupant, en la interpretació de les xifres.

El Comité de Vaga vol denunciar que des que la vaga va ser legalitzada el 25 d’agost, els responsables de la Conselleria d’Educació no han mostrat CAP interés per tal de negociar una possible eixida a aquest conflicte. A açò cal afegir que tampoc s’ha rebut resposta a la sol•licitud de reunió amb el Conseller enregistrada el dia 28 de juliol, quasi un mes abans de legalitzar formalment la vaga.
A més a més, el Comité de Vaga NO ha sigut consultat ni convocat per part de la Conselleria d’Educació per tractar l’aplicació els serveis mínims, encara que així ho estipula expressament la proposta de resolució de la Subdirecció General de Relacions Laborals de 5 de setembre de 2017. Aquestos serveis mínims imposats han sigut abusius i no tenen precedents, la qual cosa podria arribar a vulnerar el dret a la vaga dels treballadors i treballadores arreplegat en la Constitució. En breu, es presentarà recurs davant del TSJ.
Per si açò no fóra suficient, els serveis mínims estaven incorrectament formulats, ja que es referien a una prova escrita d’anglés, el B2, que no es realitzava el dia 6: la prova escrita que es duia a terme era la del B1. El Comité de vaga vol fer constar que aquestos serveis mínims han sigut coberts escrupulosament en la totalitat de les EOI per poder realitzar les proves escrites del C2 de valencià i el B1 d’anglés, a pesar que estaven mal estipulats per part de l’administració. Ara bé, aquesta última prova no s’ha pogut administrar amb normalitat a tots els centres ni seguint tots els passos del protocol que requereixen.
I l’últim greuge patit en aquest conflicte ha estat un tuit del Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, en el qual mostra un greu menyspreu envers el professorat d’EOI, la qualitat dels ensenyaments que impartim, les persones que hem fet vaga i les nostres reivindicacions. Al final del matí de hui ha retirat el tuit i n’ha emés un altre demanant disculpes després que el STEPV les exigira. Acceptem les disculpes. I, sobretot, continuem esperant la convocatòria d’una mesa de negociació i la concessió d’una reunió amb el Conseller, que ahir vam tornar a sol•licitar. El professorat no ha insultat ningú, ni ha faltat mai el respecte a cap càrrec de l’administració: ha exercit massivament un dret constitucional enfront un conflicte. I mereix tot el respecte.
Tots aquest fets han suposat una nefasta gestió del conflicte i de la vaga per part dels responsables de la Conselleria d’Educació convertint-se la seua gestió en un problema en sí mateix.
El Comité de Vaga reitera la necessitat d’establir un diàleg amb la Conselleria d’Educació per tal de poder superar aquest conflicte laboral.
Finalment, el professorat de les Escoles d’Idiomes ha decidit convocar noves assemblees per tal de valorar la vaga i plantejar futures accions. Mentre es gestionen dates i espais en la major quantitat d’escoles possible, per ara, les que estan confirmades són:

    València: Dijous, 7 de setembre, 21h en l’Escola Oficial d’Idiomes de València
    Alacant: Dilluns, 11 de setembre, 10h en l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alacant
    Alcoi: Divendres, 8 de setembre, 13.30h en l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi

 

Etiquetat com a

eoi comitè de vaga

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Èxit rotund de la vaga en EOI

06 setembre 2017 / 12:41 h