Polítiques educatives

STEPV es reuneix amb Carmen Coret, cap de servei dels ensenyaments de règim especial (ERE)

En la reunió el Sindicat li ha traslladat una bateria de propostes relacionades amb els ensenyaments de règim especial (conservatoris elementals i professionals i escoles oficials d’idiomes)

dimecres 16 octubre 2024 17:28 h

A banda dels temes que corresponen pròpiament a aquest servei, també s’han abordat qüestions de personal o d’informàtica per tal de posar en coneixement de la cap de servei d’ERE.

El Sindicat valora positivament la reunió i la predisposició de la Cap de Serveis d’ERE per atendre les qüestions plantejades

Algunes de les qüestions que s’han tractat són les següents:

Aspectes generals

- Més visibilitat i promoció dels ensenyaments de règim especial.

- Oposicions juny 2025. STEPV ha exigit que es diguen les especialitats al més prompte possible, ja que hi ha previstes poques places i així es facilita la tasca als opositors. Conselleria ha comunicat que encara ho estan estudiant.

- Competència Digital Docent (CDD) i formació del professorat. S’ha demanat que Conselleria oferisca formació digital específica per als ERE, ja que les necessitats sovint són diferents de les de Secundària. Carmen Coret ha afirmat que el servei té una secció de formació específica per als centres ERE i que es desenvoluparan més formacions pròximament. A més, pel que fa a la inclusió, ha avançat que s’està preparant un curs per a atendre estudiants amb NESE en ensenyaments de règim especial.

Ensenyaments artístics

- Currículums dels conservatoris professionals de música i dansa. S’ha demanat que s’aprofite la faena feta, ja que es van treballar conjuntament i, de moment, la seua aplicació està aturada. Confirmen que seguirà així, ja que actualment tenen altres prioritats com ara revisar l’Orde d’admissió.

- Ordenació a través de difícil cobertura. S’ha demanat que es canvie l’aplicació informàtica per la problemàtica que pot haver-hi pel professorat d’ensenyaments artístics, que no tenen requisit de màster pedagògic fins que no s’aprove el màster específic, en l’ordenació segons tinguen el màster o no. En no ser un requisit, no hauria d’afectar tindre’l o no per a ser ordenat a la borsa. Conselleria ha acceptat el comentari del Sindicat i ha dit que es revisarà.

- Infraestructures. S’ha exigit que es posen solucions per als edificis que estan en un estat lamentable com ara el Conservatori Professional de Dansa de València. Han comunicat que, tot i que comparteixen l’opinió, la solució és complexa i s’està treballant en això.

- Professorat especialista. El Sindicat ha demanat que es revise atentament en quines especialitats el professorat especialista està duent a terme tasques de professorat interí i que, en conseqüència, òbriga borses quan siga necessari i es compte l’experiència guanyada fent d’especialista. Carmen Coret ha confirmat que ja s’està estudiant.

A més, s’ha preguntat per la situació dels docents especialistes d’EOI per la seua peculiaritat i és que no han obert la possibilitat de matricular-se del nivell inicial 1A2 i, per tant, si no es fa res s’acabaran extingit. El Sindicat ha exigit que es revise aquesta decisió per tal de garantir l’aprenentatge del finés, del polonés i del neerlandés en el sistema d’EOI pensant altres mesures. Conselleria ha dit que es revisarà.

- Proves d’accés als conservatoris elemental i professional. El Sindicat ha preguntat sobre el calendari, atés que s’havia canviat l’últim curs. Conselleria ha confirmat que s’està repensant tant el calendari com el nombre de convocatòries per a accedir a aquests estudis.

- Clavecinista acompanyant. El Sindicat ha demanat que es reconega la figura del clavecinista acompanyant, ja que este professorat no disposa de les hores necessaris per a acompanyar l’alumnat de música antiga i per tant no diposa d’un repertorista com la resta d’alumnat. Conselleria ha accedit a valorar-ho.

- Visibilitat dels estudis artístics de FP (ERE). El Sindicat ha trasllat una bateria de propostes relacionades amb la visibilitat d’aquests estudis a la web de la Generalitat i ha demanat l’impuls de la web http://www.fpvalenciana.es. Carmen Coret comparteix la visió del Sindicat i assegura que ho revisaran.

- Futur dels estudis artístics de FP (ERE). El Sindicat ha instat que se seguisca el mateix camí en aquests estudis que en els de FP, per tal que s’equiparen i no es queden enrere en aspectes com la FP dual, la semipresencialitat, la simplificació de les proves d’accés, el servei d’orientació, entre d’altres. Conselleria coincideix en aquesta qüestió i confirma que s’hi està treballant.

- Requisit del C1 de valencià en ERE. El Sindicat ha traslladat la seua preocupació al voltant de l’absència del requisit de C1 de valencià en ERE. No hem rebut resposta de Conselleria.


Escoles Oficials d’Idiomes (EOI)

- Vacants pendents. El Sindicat ha exigit que es publiquen immediatament les vacants que falten per publicar. Carmen Coret ha dit que hi estan treballant.

- Modalitat semipresencial i virtual a les EOI. El Sindicat ha demanat més especificitat i més planificació a l’hora d’establir aquestes modalitats i també si l’oferta en línia augmentaria. Carmen Coret ha explicat que la idea de Conselleria respecte aquest aspecte és promoure la modalitat semipresencial i analitzar el funcionament de la virtual abans d’augmentar-ne l’oferta.

- Grup de treball “Repensem les EOI”. El Sindicat ha demanat que es reactive el grup de treball esmentat però des de Conselleria comenten que de moment no es durà a terme.

- Ràtios. El Sindicat ha instat la Conselleria que es reduïsquen les ràtios en totes les modalitats (presencial, semipresencial i virtual), ja que actualment són massa altes per a oferir ensenyament de qualitat. Carmen Coret ha dit que ho revisaran.

- Dotació de PDI. STEPV ha exigit que les EOI entren dins dels pressupostos de les dotacions de PDI i Carmen Coret ha explicat que estan esperant el vist-i-plau del servei que se n’encarrega.

- Sistema de matrícula. Hem sol·licitat que es millore el sistema de matrícula per tal que siga més intuïtiu i simple i han acceptat la nostra petició. Hi treballaran.


STEPV, com a sindicat majoritari en l’ensenyament, està disposat a tendir ponts amb l’administració per tal d’aconseguir la millora i la dignificació dels ensenyaments de règim especial i agraeix Carmen Coret la seua predisposició a treballar en la majoria dels aspectes que ha proposat el Sindicat. Ara, només cal que posen fil a l’agulla i comencem a veure resultats.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR