Inici de curs

La Consellera pretén començar el curs el 3 de setembre, novament

STEPV denuncia que María José Català vol condicionar l’inici del curs 2015-16.

dilluns 01 juny 2015 18:00 h

Aquest matí el Sindicat ha rebut la convocatòria i la documentació de la Mesa Tècnica de dimecres 3 de juny, mesa en la qual la Conselleria pretén tractar 10 documents entre els que estan el calendari escolar 2015-16 i les instruccions d’organització de tots els centres educatius. No cal recordar que tant el calendari com les instruccions d’inici de curs són normatives cabdals en l’organització escolar, la negociació dels quals s’ha ajornat fins després de les eleccions autonòmiques del passat 24 de maig. Aquest fet no és casual i respon a la voluntat de tancar la programació del curs que ve i condicionar al nou govern la seua gestió. Amb els resultats del dia 24 de maig, el Partit Popular està totalment deslegitimat per organitzar el curs escolar 2015-16.

STEPV demanarà en la mesa tècnica i sectorial la retirada d’aquesta proposta i l’ajornament de l’inici de curs

La Conselleria torna a insistir en què el curs escolar ha de començar el 3 de setembre en infantil, primària, secundària, batxillerat i formació professional. És evident que no ha aprés de l’error d’haver començat el present curs el 3 de setembre, sense temps material als centres i al professorat per organitzar com cal l’inici de curs i amb unes temperatures molt superiors a les legals.

STEPV demanarà en la mesa tècnica i sectorial la retirada d’aquesta proposta i l’ajornament de l’inici de curs per donar temps als centres a organitzar-se com cal. Cal tindre en compte que un 20% de la plantilla, aproximadament, canvia de centre cada curs, entre concursos de trasllats i adjudicacions de professorat provisional, en pràctiques i interí.

A més, si la Conselleria d’Educació no rectifica, STEPV proposarà al professorat i a la comunitat educativa accions de rebuig a l’inici de curs el 3 de setembre i demanarà al nou govern que modifique aquest calendari quan es constituïsca.

D’altra banda, el Sindicat denuncia que en la mateixa mesa tècnica es tractaran 10 normatives diferents, amb només 48 hores per estudiar la documentació (alguns de molt extensos). Això posa de manifest, novament, la nul·la voluntat negociadora de la Consellera, que ha legislat d’esquenes a la comunitat educativa durant tot el seu mandat. Però, per desgràcia, les incorrectes formes no són el més important, sinó el fons: les polítiques dutes a terme per la Conselleria, que ha intentat desprestigiar l’escola pública i entrebancar el correcte funcionament dels centres i l’ensenyament de qualitat i en valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR