Mobilitzacions comarcals

La Plataforma de Torrent denuncia la improvisació organitzativa de l’inici de curs

Les tasques organitzatives i acadèmiques s’han portat a terme sense la necessària planificació i coordinació propi de qualsevol inici de curs, amb la complexitat afegida que suposa l’aplicació de la LOMQE.

divendres 12 setembre 2014 10:16 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de Torrent de l’Horta vol transmetre el malestar existent en el conjunt del sector.

L’aplicació entorcillada d’una nova llei esdevé l’excusa perfecta per a arraconar més encara el valencià

A aquest desficaci, s’ha d’afegir l’anècdota de les altes temperatures que patim dins les aules, que provoca situacions contràries a qualsevol lògica i normativa sobre seguretat laboral i benestar de l’alumnat als centres. Perquè encara que l’Administració educativa no és responsable d’aquesta situació meteorològica, sí que n’és còmplice d’afavorir la coincidència amb l’inici de curs.

S’ha de sumar però, el galimaties que suposa la jornada continuada i la kafquiana regulació que d’aquesta fa la Conselleria, tota una autèntica manca de respecte cap al conjunt de la comunitat educativa que, fruit de la manca de previsió i organització del departament que gestiona l’Honorable Consellera Ma José Catalá, ha denegat, sense explicació ni justificació, l’horari especial aprovat pel Consell Escolar a alguns centres educatius d’aquesta vila de la comarca de l’Horta, amb el que això suposa per al centre i les famílies, sense parar esment sobre el que es considera una actitud d’intrusisme en l’autonomia del centre.

Aquesta Plataforma se situa radicalment en contra de la precipitada aplicació de la LOMQE i el seu nou currículum, els retalls salarials i l’injustificat retard en el pagament de sexennis al professorat. També es manifesta contrària a l’augment de la ràtio en les aules que no fan més que evidenciar la manca de consideració cap a l’educació en general i l’escola pública en particular.

Rebutgem de pla, l’aplicació entorcillada d’una nova llei que esdevé l’excusa perfecta per a arraconar més encara el valencià a l’ensenyament i nega el dret d’una immensa majoria de famílies que volen escolaritzar els seus fills i filles en valencià, a favor d’una minoria.

La nostra posició és contrària a la reducció de grups en tots els nivells educatius i a la supressió d’aules taller i programes de reforç, orientació, suport i atenció a la diversitat i ens situem diametralment oposats als atacs a les condicions laborals del professorat i a l’acomiadament d’interins i manifestem el nostre desacord amb la política de “no substitució” de les baixes del professorat en temps i forma.

En situem del cantó del manteniment de les instal·lacions escolars i la supressió de barracons, una realitat aquesta, que emmascara la manca d’espai a les escoles i instituts de Torrent. Som dels qui pensem que s’ha de prestigiar l’escola pública i la tasca professional del professorat. S’ha de procurar, ara més que mai, la participació de tots els sectors implicats amb l’ensenyament perquè sabem que per educar els nostre fills, cal la col·laboració de la societat.

Pensem sincerament, que l’escola pública de qualitat, és un dret de tothom per poder aprofundir en la igualtat d’oportunitats i és per això que volem una escola pública gratuïta, sense adoctrinaments polítics ni religiosos, científica, coeducativa i potenciadora de la llengua i la cultura dels valencians i són per aquests principis pels que continuarem lluitant.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR