Inici de curs

STEPV critica la manca de professorat en els centres per començar el curs amb normalitat

La Conselleria no ha oferit en les adjudicacions de la setmana passada les baixes del professorat. Tampoc s’han dotat els centres incomplets de la plantilla necessària

Es convocaran accions pròximament per a mostrar el rebuig del professorat a l'actual situació

dilluns 11 setembre 2023 13:21 h

Tots els cursos, abans de la incorporació de l’alumnat a les aules, la Conselleria convoca una adjudicació per oferir vacants i substitucions. En l’adjudicació del 7 de setembre, en canvi, només es van oferir vacants i molt poques substitucions. En concret, de les 1891 places oferides, només 205 van ser substitucions.

STEPV exigeix a la Conselleria d’Educació que se subsane aquesta situació en les adjudicacions d’aquesta setmana

Això ha fet que molts centres no tinguen la plantilla completa per atendre tot l’alumnat que ha entrat avui a les aules. És especialment greu en primària, ja que la manca d’aquest professorat dificulta l’atenció de l’alumnat, especialment si el nombre de professorat que falta és elevat, com ha passat en algun centre en què falten diversos mestres. A secundària, el professorat de guàrdia pot substituir aquest professorat, però igualment no és la manera de començar el curs.

Igualment, encara no s’ha resolt la manca de professorat en els centres incomplets (aquells que no tenen tots els grups o línies completes), als quals se’ls dota de la plantilla necessària mitjançant el PAM (Pla d’Actuació per a la Millora). Un professorat que ja estava dotat per la Conselleria del Botànic però que la nova administració no ha executat.

STEPV no entén perquè en l’adjudicació de la setmana passada no es van oferir també les substitucions ni la plantilla dels centres incomplets i exigeix a la Conselleria d’Educació que se subsane aquesta situació en les adjudicacions d’aquesta setmana.

D’altra banda, el Sindicat continua insistint en què se subsanen les incidències de les adjudicacions d’agost, encara no resoltes, i les del passat 7 de setembre, en què també es van detectar nombroses errades.

Aquest curs 2023/24 és el curs en què comencen a aplicar-se les noves plantilles acordades pels cinc sindicats de la Mesa Sectorial i que permetran els centres atendre millor el seu alumnat. Tanmateix, el Conseller d’Educació ja ha manifestat que hi ha massa professorat als centres, però ha estat incapaç de garantir el començament del curs amb la plantilla completa en cada centre educatiu.

STEPV està en contacte amb la resta de sindicats per a convocar accions de protesta en els centres educatius el pròxim divendres 15 de setembre, fet que es concretarà al llarg d’aquesta setmana.

Etiquetat com a

inici de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR