Inici de curs

La calor a les aules impossibilita la normalitat en l’inici del curs

STEPV presentarà demà una denúncia a inspecció de treball i insta a Conselleria a cancel•lar les classes fins que baixen les temperatures

dimecres 03 setembre 2014 17:40 h

L’altíssima calor ha marcat, sens dubte, l’inici del curs escolar. En l’enquesta que ha realitzat STEPV en vora 200 centres educatius del País Valencià corroboren que les temperatures estan per sobre del màxim de 27ºC permés per la legislació.

El Sindicat anima als pares a no dur els fills als centres escolar si l’administració no ajorna les classes

Així, el 96% dels centres enquestats tenien més de 27ºC en les aules aquest matí. En 35% d’aquests centres el mercuri ha marcat entre 27 i 30ºC, mentre que en el 65% restant, les temperatures no han baixat dels 30ºC.
En alguns centres les AMPA han comprat ventiladors per fer front al calor. En altres han sol·licitat a Conselleria la instal·lació d’aires condicionats. En altres fins i tot han eixit fora de l’edifici a continuar les classes perquè la temperatura interior era insuportable.
El Sindicat té constància que dos alumnes han hagut de ser atesos mèdicament per la forta calor, en l’Alcúdia (Ribera Baixa) i en Altea (Marina Baixa).
La queixa per la forta calor ha estat generalitzada en l’enquesta que hem realitzat, una calor que ha impedit l’inici amb normalitat de les classes, que enguany s’han avançat al País Valencià al 3 de setembre, sense cap motiu pedagògic.
Per tot això, STEPV presentarà demà una denúncia a inspecció de treball i sol·licitarà l’ajornament de les classes fins que baixen les temperatures als nivells exigits per la llei. A més, anima als pares a no dur els fills als centres escolar si l’administració no ajorna les classes.
D’altra banda, molts centres també s’han queixat que encara no tenen la plantilla completa i que les infraestructures presenten algunes deficiències que encara no s’han reparat per part de l’administració.

Etiquetat com a

inici curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR