Internacional

STEs-i denuncia la repressió del govern turc al sindicat Eğitim-Sen

Eğitim-Sen reivindica una educació laica, científica i democràtica, i és el referent dels STEs i Intersindical a Turquia.

divendres 20 febrer 2015 09:15 h

El govern de Recep Tayyip Erdoğan ha tornat a reprimir amb violència a la seva ciutadania després d’haver convocat el sindicat Eğitim-Sen, al costat d’altres organitzacions socials, estudiantils i grups polítics, mobilitzacions i una jornada de vaga en tot el seu territori demandant una educació laica, científica i democràtica.

STEs denuncia els atropellaments i la violència contra la justícia social practicats pel govern d’Erdogan

Aquesta convocatòria es deu a la progressiva islamització dels continguts curriculars i l’ampliació de l’obligatorietat de les classes de religió a les etapes escolars més primerenques, en contra de les advertències del Tribunal Europeu de Drets Humans.

Les represàlies i les agressions policials ordenades pel ministre de Seguretat Social, Faruk Çelik, que s’han saldat amb multitud de persones ferides i la detenció un gran nombre de docents i sindicalistes, no han aconseguit aturar una mobilització que, segons les organitzacions convocants, ha estat la més reeixida dels últims anys.

La Confederació de STEs-Intersindical, una vegada més, torna a solidaritzar-se amb el nostre sindicat amic Eğitim-Sen en les seves reivindicacions per una escola pública, democràtica i laica, seguirà estant al seu costat en la lluita per la reivindicació de la drets humans, sindicals i la defensa de les llengües pròpies dels diferents pobles de l’estat turc, pel que no es cansarà de denunciar els atropellaments i la violència contra la justícia social practicats constantment pel govern d’Erdogan.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR