Polítiques educatives

Religió a l’escola? No, gràcies

Més de 40 col·lectius i 50.000 signatures per la derogació del Concordat

STEPV

divendres 23 febrer 2018 11:54 h

La Comissió d’Educació del Congrés de Diputats ha debatut el 21 de febrer una proposició no de llei (PNL), impulsada per Europa Laica amb el suport de la Confederació Intersindical i més de 40 col·lectius i que van presentar els grups Units Podem i Compromís. La proposició demana que desaparega la religió confessional de l’àmbit escolar i que l’Estat espanyol formalitze la denúncia i la derogació dels acords vigents amb l’Església Catòlica i amb altres confessions religioses. La PNL insta el Govern espanyol a traure la religió confessional del currículum, de l’horari lectiu i de l’àmbit escolar, atés que és responsabilitat exclusiva de les administracions públiques el finançament i l’extensió de l’escola pública. La proposició, que va arreplegar més de 50.000 signatures en una campanya de suport desplegada en les xarxes socials, es va presentar al desembre passat per a buscar la reacció del Govern i dels grups parlamentaris.

La PNL insta el Govern espanyol a traure la religió confessional del currículum, de l’horari lectiu i de l’àmbit escolar

La PNL argumenta que el manteniment del Concordat amb la Santa Seu condiciona un eventual pacte educatiu en el marc d’una nova Llei d’Educació democràtica i laica que substituïsca la LOMQE. Europa Laica, organització impulsora de la PNL, defensa el laïcisme i el caràcter públic de la institució escolar. L’organització s’ha dirigit als partits que defensen l’aconfessionalitat de l’Estat recollida en la Constitució, per tal que manifesten el seu suport sense fissures a la iniciativa legislativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR