Reforma educativa
La reforma Wert, una involució en el sistema educatiu
STEPV-Iv considera la reforma educativa proposada pel ministre Wert com a una involució que no millorarà el sistema educatiu.

El ministre José Ignacio Wert
El ministre d’Educació acaba de presentar les línies de treball per les quals discorrerà la seua reforma de l’actual Llei Orgànica d’Educació (LOE, 2006) i ho fa menys de dos mesos després d’haver imposat, a través del RD Llei 14/2012, un descomunal augment de les ràtios a les aules, així com l’augment en l’horari lectiu del professorat; dues mesures que van clarament en contra de la qualitat que ara es pretén potenciar. Per a STEPV cal millorar el sistema educatiu i les mesures preses els últims anys, encara que no en totes les comunitats autònomes, anaven en el camí adequat, ja que s’havia reduït l’abandonament escolar del 30 al 26%.
Proposem la desaparició de la Religió com a matèria obligada
Ara, amb l’aplicació en quasi tot l’Estat de les mesures que preveu aquest reial decret, aquesta millora es veurà interrompuda, ja que la massificació de les aules no permetran l’atenció personalitzada que exigeix la gran diversitat de l’alumnat existent a les aules, així com tampoc es podrà realitzar una atenció a la alumnat amb necessitats educatives especials.
Les línies de treball fonamentals que el ministre ha exposat s’assemblen molt a la derogada LOCE, la llei d’educació del govern Aznar, que va establir itineraris des de 3r de la secundària, fet que obligava l’alumnat a triar entre l’opció encaminada a l’FP o l’opció encaminada al batxillerat, i que convertia l’FP en uns estudis d’inferior categoria.
La reducció de matèries és una altra línia de treball que el govern vol imposar per a la nova llei. Així, proposem que desaparega la Religió com a matèria d’obligada oferta en els centres, ja que una part cada vegada menor de l’alumnat cursa Religió dins l’horari escolar. Això fa que qui no la cursa s’haja d’estar sense fer cap activitat reglada, i això suposa perdre un temps que s’hauria de dedicar a altres matèries i distorsionar el funcionament dels centres.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.