Reforma educativa

La reforma Wert, una involució en el sistema educatiu



STEPV-Iv considera la reforma educativa proposada pel ministre Wert com a una involució que no millorarà el sistema educatiu.



El ministre José Ignacio Wert

dilluns 02 juliol 2012 12:20 h

El ministre d’Educació acaba de presentar les línies de treball per les quals discorrerà la seua reforma de l’actual Llei Orgànica d’Educació (LOE, 2006) i ho fa menys de dos mesos després d’haver imposat, a través del RD Llei 14/2012, un descomunal augment de les ràtios a les aules, així com l’augment en l’horari lectiu del professorat; dues mesures que van clarament en contra de la qualitat que ara es pretén potenciar.

 Per a STEPV cal millorar el sistema educatiu i les mesures preses els últims anys, encara que no en totes les comunitats autònomes, anaven en el camí adequat, ja que s’havia reduït l’abandonament escolar del 30 al 26%.

Proposem la desaparició de la Religió com a matèria obligada

Ara, amb l’aplicació en quasi tot l’Estat de les mesures que preveu aquest reial decret, aquesta millora es veurà interrompuda, ja que la massificació de les aules no permetran l’atenció personalitzada que exigeix la gran diversitat de l’alumnat existent a les aules, així com tampoc es podrà realitzar una atenció a la alumnat amb necessitats educatives especials. 

Les línies de treball fonamentals que el ministre ha exposat s’assemblen molt a la derogada LOCE, la llei d’educació del govern Aznar, que va establir itineraris des de 3r de la secundària, fet que obligava l’alumnat a triar entre l’opció encaminada a l’FP o l’opció encaminada al batxillerat, i que convertia l’FP en uns estudis d’inferior categoria.


La reducció de matèries és una altra línia de treball que el govern vol imposar per a la nova llei. Així, proposem que desaparega la Religió com a matèria d’obligada oferta en els centres, ja que una part cada vegada menor de l’alumnat cursa Religió dins l’horari escolar. Això fa que qui no la cursa s’haja d’estar sense fer cap activitat reglada, i això suposa perdre un temps que s’hauria de dedicar a altres matèries i distorsionar el funcionament dels centres.




Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR